“Kimse sizi acenteniz kadar iyi anlatamaz” Sompo Sigorta GMY’si Şenol Ortaç 5N1S’de
5N1S’nin bu haftaki konuğu Sompo Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Şenol Ortaç oldu. Oto sigortalarından sağlık sigortalarına kadar sektöre dair pek çok konuyu değerlendiren Ortaç, salgının sektöre olan etkisini de yorumladı.
Sigortacı Gazetesi 5N1S yayınlarının konuğu Sompo Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Şenol Ortaç oldu. Ortaç ile oto sigortalarından sağlık sigortalarına sektöre dair pek çok konuyu oldukça keyifli bir söyleşide masaya yatırdık. Ek sağlık hizmetlerinin kullanılmasıyla beraber sektöre güvenin de arttığını ifade eden Ortaç, ürünleri anlatmakta acentelerin her türlü reklam kampanyasından daha başarılı olduğunu vurguladı.
COVID-19 salgınının sigorta sektörüne ve sektördeki dijitalleşmeye olan etkileri hakkında konuşan Ortaç, “Türk sigorta sektörü pandemi döneminde başarılı bir sınav verdiğini düşünüyorum. Sektörümüzdeki her şirketin üzerine düşen görevi yaptığını düşünüyorum. Sompo Sigorta olarak kurulduğumuz günden beri internet üzerinden online poliçe kesen bir şirketiz, acentelerimiz ile bağlarımız online oldu. Kuruluşumuzdan beri dijitale yatırım yapıyoruz. Şirketin yaklaşık %85’i şu an evden çalışıyor. Tüm hasar dosyalarımızı, operasyonumuzu, üretim ve tahsilat operasyonumuzu 1 hafta içerisinde dijital ortamlarda yapılabilir hale getirdik. Açıkçası bu bizi bile şaşırttı, biz bile bu kadar hazır olduğumuzu bilmiyorduk” dedi.
Sigortanın ülkedeki kişilerin varlıkları ile doğru orantılı olduğunun altını çizen Şenol Ortaç, “İnsanların varlıkları oldukça sigorta ihtiyaçları oluyor. Türkiye zenginleştikçe, daha genç yaşta arabaları kullanmaya başladıkça sigorta sektörü de büyüyecek. Gelirimiz arttıkça farklı işyerlerimiz, özel hobilerimiz, seyahatlerimiz arttıkça buna olan sigorta ihtiyacı da artacak. O yüzden Türk sigorta sektörünün büyüme potansiyeli ülkenin potansiyeli ile de doğru orantılı” diye konuştu.
Sektörün en önemli dağıtım kanalının acenteler olduğunu söyleyen Ortaç, “Acenteler bir ürünü anlattığı zaman o ürün çok ama çok daha hızlı yayılıyor. Hepimiz iletişim faaliyetlerinde bulunuyoruz, reklamlar yapıyoruz, seminerlerde konuşuyoruz ama hiçbirisi acentelerin müşterisine anlattığı kadar etkili değil” dedi.
