Kendini ödüllendir: Key Lime turta chia puding
Bu Key Lime turta chia pudingin yapımı çok kolay ve inanılmaz lezzetli! Pişirme gerektirmeyen bu tarif, vegan ve glütensiz!
Kendinizi hem tatlı hem de sağlıklı bir şeyle şımartmak mı istiyorsunuz? O zaman bu harika tarifimiz tam size göre! Key Lime turta chia pudingi, diğer tüm puding tariflerinden çok daha tatmin edebilecek, lime aromasıyla harika bir pudingin tadını çıkarmanın lezzetli bir yolu. Nasıl yapılacağı ise aşağıda.
MALZEMELER
Bu tariften 4 bardak puding çıkıyor. Bardak ölçüsü 250 ml’dir.
Chia Puding için;
- 4 yemek kaşığı chia tohumu
- 1 su bardağı badem sütü
- 3 Key Lime limonunun kabuğunun rendesi
- 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
- Çeyrek çay kaşığı vanilya özü
Key Lime limonlu mousse kısım için;
- Yarım su bardağı çiğ kaju (sıcak suda 1 saat bekletilmiş ve süzülmüş)
- 6 yemek kaşığı hindistancevizi sütü
- 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
- Çeyrek su bardağı Key Lime limonunun suyu (lime suyu da olur)
- 2 limonun kabuğunun rendesi
- Yarım çay kaşığı matcha (renk vermek için, isteğe bağlı)
YAPILIŞI
- Chia pudingi yapmak için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Her şey iyice birleşene kadar çırpın (yaklaşık 30 saniye).
- Pudingi kıvam alması için 2 saat veya gece boyunca buzdolabında bekletin.
- Key Lime limonlu mousse katmanı için bütün malzemeleri bir blenderin içine ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderden geçirin. Bu adımda pürüzsüzlük için blenderi birkaç kez durdurup kenarlarda kalan kısımları sıyırın.
- Her iki katman da hazır olduğunda öncelikle chia pudingi kullanmak istediğiniz kabın veya bardağın içine dökün. Ardından üstüne hazırladığınız mousse’u dökün.
- Buzdolabına koyun ve servis etmeden önce 2 saat bekletin.
NOTLAR
- Chia pudingi en az 2 saat bekletmelisiniz ki sıvıları iyice çekip pudingimsi bir doku kazanır.
- Key Lime bulamazsanız lime kullanabilirsiniz. Her iki katman için kullanılan Key Lime limon kabuğu için birer lime’ın kabuğu yeterli olacaktır.
- Bu tarifi buzdolabında bir hafta kadar saklayabilirsiniz. Ancak kurumaması için üstünü kapatmayı ihmal etmeyin.
Afiyet olsun.







