Sompo Japan Sigorta’dan miniklere ‘Kartal’ sürprizi
Sompo Japan Sigorta, çocuklara matematiği sevdirmek, sistemli akıl yürütme ve çok yönlü düşünme becerilerini artırmak amacıyla her yıl düzenlediği Var Mısın Akıllım Zekâ Oyunları Turnuvası’nın üçüncüsüne imza attı. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak Beşiktaş Sompo Japan erkek basketbol takımı oyuncuları Cenk Akyol ve Bekir Karlı turnuvaya katılarak heyecan kattı. Basketbolcuların da katılımıyla oluşturulan ekipler arasında yapılan yarışmalarda kazanan ekiplere, imzalı Beşiktaş basketbol topu hediye edildi.
Her yıl ilginin daha da arttığı turnuvaya İstanbul genelinden 100 okul ve 300’e yakın öğrenci katıldı. İlkokul üçüncü ve dördüncü sınıfa giden öğrencilerin katıldığı turnuvada çocuklar gün boyu çeşitli aktivitelerle hem eğlendi hem de problem çözdü.
Sompo Japan Sigorta Var Mısın Akıllım Zeka Oyunları Yarışmaları ile öğrencilerin eğlenceli vakit geçirirken analitik düşünme teknikleriyle tanışmaları ve bu becerilerini geliştirmelerini sağlamayı amaçlayan Sompo Japan Sigorta, turnuvada her yıl daha fazla öğrenciye ulaşmayı ve rakamları sevdirmeyi amaçlıyor.
Turnuvayla ilgili olarak görüşlerini dile getiren Sompo Japan Sigorta Genel Müdürü Recai Dalaş, “Sektöre yenilikler getiren, analitik düşünen ve yenilikçi kurum kültürüne sahip bir firma olarak, yeni nesillere de bu kabiliyeti daha genç yaşlarda kazandırmayı amaçladık. Bugünün çocukları yarının mimarı düşüncesiyle onlara yatırım yapmak, eğitim ve gelişimlerine katkı sağlamak bizim başlıca kurum hedeflerimizden biri olarak ileriki yıllarda da devam edecektir” diye konuştu.
Turnuvanın finalinden sonra dereceye giren okul öğrencilerine akıllı saatten katlanır bisiklete, profesyonel kulaklıktan hediye çeklerine kadar çok sayıda hediye verildi.
‘EĞİTİME KATKIDA BULUNMAK GÖREVİMİZ’
Turnuva hakkında görüş bildiren Sompo Japan Sigorta Kurumsal Yönetişim Genel Müdür Yardımcısı Gen Iwao da Sompo Grubu için bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu belirtti. Kurum olarak, toplumda başarılı bireyler yetişmesine katkıda bulunmayı görevden saydıklarını kaydeden Iwao, “Dolayısıyla bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Fırsatımız olursa, gelecekte çocuklarla ve eğitimle ilgili benzer etkinlikler yapmak isteriz. Sonuçta eğitim, bir ülkenin gelişmesi için en önemli anahtar ve biz de bu gelişime katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.