Sigorta dünyası da “Netflix” teknolojisini kullanmaya başlıyor

Sigorta dünyası da “Netflix” teknolojisini kullanmaya başlıyor

Celent’in sigorta bölümünde çalışan analist Craig Beattie, Netflix gibi şirketlerin kullandığı mikro servis teknolojisinin sigorta dünyasında da ilgi çekmeye başladığını söyledi. Bu yeni teknolojinin sektörü daha hızlı bir hâle getireceğini belirtti.

Insurance Business Mag’de yer alan habere göre, Beattie, “Mikro servis mimarisi, yazılımların nasıl şekillendiği konusunda oldukça büyük bir değişime işaret ediyor. Bu yeni teknoloji dijital dünyada gittikçe artan bir değişim hızı ile birlikte yüksek kullanılabilirlik sunuyor” sözleriyle bu yeni teknolojiyi açıklıyor.

MİKRO SERVİS NEDİR?

Mikro servis sadece bir işi yapan, bir fonksiyonaliteyi gerçekleştiren çok küçük kod parçacıkları anlamına geliyor. Geliştirme süreçleri, bağımlılıkları, boyutları olabildiğince küçük olan atomik servislere mikro servis deniyor.

Yorum yazın