Rahatlatıcı lezzet: Papatya çayı latte

Rahatlatıcı lezzet: Papatya çayı latte

Siz de kısa sürede mükemmel köpüklü bir papatya çayı latte ile bitki çayı deneyiminizi bir üst seviyeye taşımak isterseniz tarifimize bir göz atın.

Uzun ve yorucu bir günün ardından biraz gevşemek için hazırlayacağınız papatya çayından daha iyi bir alternatif tabi ki papatya çayı lattesi! Bu rahatlatıcı içeceğin tarifinin detayları aşağıda.

MALZEMELER

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı papatya çayı (Poşet çay kullanacaksanız 2 poşet yeterli olacaktır)
  • 2 tane karanfil (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • Yarım tarçın çubuğu
  • Üzerini süslemek için toz tarçın

YAPILIŞI

  1. Süt, papatya çayı, karanfil ve tarçın çubuğunu bir tencereye alın ve kısık ateşte 5 dakika kaynatın.
  2. Kaynattığınız karışımın yarısını bir french press içine süzerek aktarın ve içine vanilya özünü ekleyin.
  3. French presin kapağını kapatın ve içeceğin hacmi iki katına çıkana kadar pistonu pompalayın.
  4. Servis için önce içeceğin köpürtmediğiniz kısmını daha sonra da french pres içinde köpürttüğünüz kısmını bir bardağa dökün.
  5. Son olarak üzerini tarçınla süsleyin.

PÜF NOKTALARI

  • Sütü kısık ateşte kaynatın. Yüksek ateş yanmasına neden olur.
  • Vanilya özünü sütü ocaktan aldıktan sonra ekleyin. Pişirme vanilya özünün aromasının azalmasına neden olur.
  • Herhangi bir süt kullanabilirsiniz. Ancak şunu belirtmekte fayda var: Kullanacağınız diğer sütler tam yağlı süt gibi köpürmeyebilir.
  • Papatya çayını poşet çay veya açık olarak kullanabilirsiniz.
  • Sütü ısıttığınızda doğal olarak şekerlendiğinden bu tarife şeker veya tatlandırıcı eklemedik. Ancak siz yine de şekerli bir tat istiyorsanız içine bal, şeker veya tatlandırıcı ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.