Müşterilerinizi bayram tatiline kaskosuz göndermeyin
Yaza denk gelmesinin de etkisiyle tatil fırsatına dönüştürülen bayramlarda meydana gelen trafik kazalarında 2-3 kat artış yaşanıyor. Kazaların artışında, yolların normalden kalabalık olması, kontrolsüz sürücülerin artışı, bir an önce tatile başlama sabırsızlığı ile yüksek hız yapmak gibi nedenlerin önemli rol oynadığını hatırlatan Aksigorta, acentelerden, tatile kendi araçları ile çıkan müşterilerini kasko ve trafik sigortalarını yaptırmaları konusunda mutlaka uyarmalarını istedi.
HER DÖRT ARAÇTAN SADECE BİRİ KASKOLU
Trafik kazaları nedeniyle yaşanabilecek maddi ve manevi kayıpları en aza indirmenin yolunun zorunlu trafik sigortası ve kasko yaptırmaktan geçtiğini belirten Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, Türkiye’de bulunan yaklaşık 19 milyon araçtan 5 milyonunun kasko poliçesi ile güvence altında olduğunu; yasal olarak zorunlu olmasına rağmen yaklaşık 3 milyon aracın zorunlu trafik sigortasının bulunmadığını söyledi. Gülen, sigortalılık bilincinin yüksek olduğu büyük illerde kaskolu araç oranının da yüksek olduğunu; ancak daha küçük yerleşim birimlerine gidildikçe bu oranın düştüğünü belirtti.
SEKTÖR 2014’TE 3.5 MİLYAR TL HASAR ÖDEDİ
Sigorta sektörünün trafik branşında 2014’te 3 milyar 527 milyon lira hasar ödediğini hatırlatan Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “Sigorta şirketleri bu hasarı ödemeseydi, bu bedel sigortasız bireyler tarafından karşılanacaktı. Toplumumuzda hâlâ trafik sigortası ile kaskonun aynı ürün olduğu yolunda yanlış bir bilgi hakim. Trafik sigortası teminatlarının kasko teminatlarını da kapsadığı sanılıyor. Çoğu zaman da lüks görülüyor. Ancak kaskoda farklı teminatlar ve primlere sahip farklı ürün seçenekleri bulunuyor. İki ürünün farkının anlatılması ve müşterilere özel riskleri doğru tespit ederek, ihtiyaç ve bütçelerine en uygun ürünü önermede acentelerin katkısı çok önemli” dedi.
MÜŞTERİLERİNİZE KASKO YAPTIRIRKEN BUNLARI ANLATIN
* İhtiyaçları doğru tespit etmeli ve bu ihtiyaçlara en uygun poliçeye en uygun fiyatlarla sahip olunmalı.
* Teminatların içeriği, kaza anında poliçenin nasıl devreye gireceği gibi bilgilere hakim olunmalı.
* Poliçenin sigortalının araç bedeline göre düzenlenmiş olmasına dikkat edilmeli.
* Daha önce hasar durumu yaşanmamışsa hasarsızlık indirimi uygulandığından emin olunmalı.
* Sözleşme dikkatle ve detaylı okunmalı, teminatların ihtiyaçlarınız doğrultusunda eksiksiz hazırlanıp hazırlanmadığı kontrol edilmeli.
* Kaza ve arıza durumunda verilen yardım hizmetleri ve limitler sorgulanmalı, sigorta şirketinin servis ağının genişliği, özellikleri, kalitesi incelenmeli.
* Ödeme seçenekleri, taksit seçenekleri dikkate alınmalı.