İstanbul’da Groupama rüzgârı
İstanbul, 2006 yılından bu yana birçok ülkede düzenlenen ve dünyanın en yetenekli yelkencilerinin yarıştığı Extreme Sailing Series yelken yarışlarına üçüncü kez ev sahipliği yaptı. 9 ülkeden 12 takımın karşı karşıya geldiği yarışta Fransa’yı Groupama takımı temsil etti. Türkiye’de Groupama Sigorta ve Groupama Emeklilik olarak faaliyet gösteren ve Türkiye haricinde 11 farklı ülkede yer alan Fransız sigorta grubu Groupama, 1997’den bu yana yelken sporuna yatırım yapmakta ve ünlü yelkenci Franck Cammas’a sponsor olmakta. 15 yıllık işbirliği boyunca Groupama ve Cammas hatırı sayılır ödüller kazanmış ve dünya genelinde bu alanda önemli yer etmiştir. Bu sıradışı ve uzun dönemli işbirliği, mükemmellik için uğraş verilirken grubun dayanışmaya verdiği değeri de gözler önüne seriyor.
GROUPAMA EKİBİ 3 YILIN ARDINDAN YELKEN BASTI
Extreme Sailing Serisi yarışlarına 3 yıl aradan sonra dönen Groupama ekibinde, İstanbul etabı öncesi bir de değişiklik yaşandı. Takımın efsanevi skipperı (kaptanı) Franck Cammas, 2016 Olimpiyatları hazırlıklarını sürdürdüğü için yerini Tanguy Cariou’ya devretti. Takımın diğer üyeleri François Morvan, Romain Motteau, Thierry Fouchier ve Devan Le Bihan da İstanbul yarışı öncesi oldukça heyecanlıydı.
Yarış öncesi konuşan takım kaptanı Tanguy Cariou şunları söyledi: “İstanbul çok etkileyici bir şehir. 2012 yılında da İstanbul’da yarışma imkânı bulmuştum. Bu kez açık denizde yarışacağız, bizim için de biraz farklı bir deneyim olacak. Deniz ve hava şartları yarış için çok uygun. Orta sertlikte bir rüzgâr var ancak değişken olduğu için bizi biraz zorlayabilir. Yarış rotası da güzel. Singapur yarışında çok başarılı bir başlangıç yapamamıştık ancak bu etapta başarılı bir performans sunacağımızı düşünüyorum.”
İSTANBUL, ŞAMPİYONANIN 6. AYAĞINI OLUŞTURUYOR
Şubat ayında Singapur’da başlayan ve aralık ayında Avustralya’da sona erecek serinin 6’ıncı ayağı olan İstanbul yarışı, kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Yenikapı Sahili’nde ve Boğaz’da gerçekleştirilen yarışlarda kıyıdaki izleyiciler nefes kesen bir görsel şölene de şahit oldular. Şampiyonanın 6’ncı ayağı olan İstanbul’un panoramik güzelliği yelkencileri de büyüledi.