
En kremsi sabah kahvesi: Kajulu Kahve
Kahveler arasında oyunun seyrini değiştirecek bir kahveye ne dersiniz? Stresiniz tavan yapmışken ya da yorgunluğunuzu üstünüzden atmak istiyorsanız kremsi, kajulu, tatlı-tuzlu bir kahveye hayır diyemeyeceksiniz.
Kuruyemiş tabaklarının favorisi doyurucu ve yüksek besin değerli kajuyu kahveye ekleyip oldukça doyurucu ve lezzetli bir içecek elde edebilirsiniz. Üstelik içinde süt yok ve veganlar da rahatlıkla tüketebilir! Şimdi gelin tarifin detaylarına bakalım.
MALZEMELER
- 350 ml demlenmiş kahve
- 35 gr kaju (toz hale getirilmiş)
- 1 yemek kaşığı bal
- Bir çimdik deniz tuzu
YAPILIŞI
- Bütün malzemeleri önce düşük devirde, son 15 saniye ise yüksek devirde bir blender’dan geçirin.
- Daha sonra karışımı bir bardağa dökün ve kajulu kahveniz hazır!
PÜF NOKTALARI
- Kahvenizin sertliğini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca demlenme şekli de size kalmış.
- Kajuları kavrulmuş ve tuzsuz bulabilirseniz lezzeti daha da artmış bir kahve elde edersiniz.
- Kaju parçacıklarının kahvenin üstünde yüzmesini istemiyorsanız toz hale gelene kadar çekin.
- Balın miktarını isteğinize göre artırabilir ya da azaltabilirsiniz.
- İsterseniz bal yerine şeker veya tatlandırıcı ekleyebilirsiniz.
- Tüm malzemeleri blender’dan geçirirken sonda yüksek devire geçilmesinin nedeni pürüzsüz ve kremsi bir doku elde etmek. O yüzden bu adımı atlamayın.
Afiyet olsun.