Bir ramazan klasiği: Dondurmalı irmik helvası

Bir ramazan klasiği: Dondurmalı irmik helvası

Ramazan ayının en sevilen tatlılarından dondurmalı irmik helvasına lezzetli bir fark katmak isteyenler için fıstıklı irmik helvası ve Golf Maraşım Sade’nin enfes uyumu, iftar sofralarına tatlı bir şölen sunuyor.

Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlılarından irmik helvası ve Golf Maraşım’ın buluşmasıyla ortaya çıkan muhteşem uyum, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Hadi gelin, iftar sofralarınızı Golf Maraşım Sade ile taçlandırarak ramazan klasiği dondurmalı irmik helvasını, fıstıklı bir yorumla lezzet şölenine dönüştürelim!
Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı toz Antep fıstığı
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

Servis için;

  • Golf Maraşım dondurma

Hazırlanışı

  • Orta boy bir tencereye su, süt ve şekeri alalım. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak ısıtalım, ancak kaynatmamaya dikkat edelim.
  • Ayrı bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alarak tereyağını eritelim. Üzerine irmiği ekleyelim ve kısık ateşte, sürekli karıştırarak yaklaşık 5 dakika kavuralım.
  • Antep fıstığını ekleyerek 1-2 dakika daha kavuralım.
  • Son olarak hazırladığımız şerbeti kavrulmuş irmiğe ekleyelim.
  • Sürekli karıştırarak irmik tüm şerbeti çekinceye kadar pişirelim. Helva istenilen kıvama geldiğinde ocağı kapatalım, tavanın kapağını da kapatarak dinlenmeye bırakalım.

Şimdiden afiyet olsun!

Yorum yazın