Astro günlük 13 Temmuz 2024

Astro günlük 13 Temmuz 2024

Kararsızlıklarla ve zıtlıklarla dolu bir dönemden geçiyoruz. İçimizde bir şeyleri başlatma isteği canlanıyor. Bu isteğe gem vurmaya çalışmak yerine uzun zamandır hayata geçirmeyi beklediklerimize bir göz atabiliriz.

Bir yanımız “hadi, başarabilirsin” derken bir yanımız “otur oturduğun yerde, iş çıkarma” diyebilir. Daha da ileri gidip “sen mi yapacaksın”, “sana mı kaldı” gibi düşüncelerle kendimizi geri çekebiliriz. Belki de etrafımızdakiler yüksek sesle böyle konuşup hevesimizi kırmaya çalışabilir. Hayatımızın sorumluluğun bizim elimizde olduğunu hatırlamak gerekiyor. Yaptıklarımızdan ve yapmadıklarımızdan biz mesulüz. Kimi suçlasak boş. Hele Satürn retrosu varken oturup şikayet etmek yapacağımız en son şey olmalı.

Atılacak bir sürü adım, çalınacak bir sürü kapı varken, dört duvar arasına kendimizi sıkıştırmak bize hiçbir şey kazandırmaz. Pencere kenarına oturup dışarıdan gelen geçeni izleyebiliriz ya da hayatın arasına karışabiliriz. Bu bizim kararımız, bizim hayatımız. Bazen durmamız, bazen mola vermemiz, bazen dinlenmemiz gerekebilir. “Yanlış yapmaktan korkuyorum” diye oturuyorsak esas yanlışı o zaman yaparız.

Belki gerçekten yanlış yapacağız. Ne olur yanlış yaparsak? Ne olur hata yaparsak? İnsanoğlu yanlış yapabilecek kapasitede yaratılmıştır. Hata yapmayan kimse var mı? Başarı hikayelerini okuduğumuzda ayağına taş değmeden bir yerlere gelen, hiç zorluk yaşamadan en tepeye konan var mı? Herkes hayatının bir evresinde farklı sınavlardan geçiyor. Tökezlediğimiz zaman aldığımız tecrübeyi cebimize koyup yolumuza devam edebilmeyiz.

Yorum yazın