Acente Asist AA+ projesini tüm acenteler desteklemeli
Sigorta Acenteleri Derneği (SAB) Başkanı Doğan Şen, Assist Line firmasının acentelerin satışına sunduğu Acente Asist AA+ projesini desteklediklerini ifade etti.
SAB olarak yaklaşık 1 yıl önce asistans hizmet sağlayan başka bir şirketle benzer ürün ve ürünler çıkartmak için harekete geçtiklerini belirten Şen, “Bahsettiğim asistans firmasına projemizi sunduk ve hayata geçirebilmek için bir komisyon kurduk. Üç kez toplandık, ancak asistans şirketiyle son aşamaya gelindiğinde, asistans şirketinin isteksiz davranması sonucu projemiz hayat bulamamıştı. İçimizde ukde kalan projemizden TOBB SAİK Başkanı Hüseyin Kasap’a bahsettiğimde kendisi ilgilenerek yerli bir asistans firmasıyla görüşerek bunu çözebileceğini söyledi. Gerçekten de Assist Line firması ile görüşmeler sonuçlanarak bu ürünün çıkması sağlandı” diye konuştu.
Öncelikle bu ürünün proje sahibi olarak SAB ile iftihar ettiğini dile getiren Doğan Şen, bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen SAB Yönetim Kurulu’na ve komisyonda yer alan arkadaşlarına teşekkür etti. Şen, “Ancak, bu projenin geliştirilmesinde çok ciddi efor sarf eden Hüseyin Kasap’a, Assist Line Yönetim Kurulu Başkanı Metin Öztürk’e ve bu projenin yasallaştırılmasında emek veren Müsteşar Yardımcımız Dr. Ahmet Genç’e teşekkür etmeyi de derneğim ve şahsım adına bir borç bilirim” dedi.
Acente Asist AA+ projesini tüm acenteler olarak desteklemeleri gerektiğini vurgulayan Doğan Şen, şunları söyledi:
‘YENİ BİR VİZYON’
“Çünkü bu proje acenteye yeni bir vizyon katıyor. Proje, acentenin serbest iradesiyle mesleğini icra etmesinin kapısını açması bakımından çok önemli. Acente bundan böyle mesleğini icra ederken kendi ürettiği bir ürünü satabilecek. Kazanacağı komisyon için bir tacir gibi fatura kesebilecek. Acentenin fatura keserek, yaptığı hizmetlerin karşılığını alabilecek olmasını çok önemsiyorum.”
Acentenin, başka hangi hizmetleri için fatura kesebileceğini sorgulayan Doğan Şen, fatura kesmek için şu alternatifleri saydı:
“1. Risk analizi yapıyoruz, tesisin eksikliklerini tespit ediyoruz. Sigortalanabilmesi için koruma önlemlerini anlatıyoruz ve danışmanlık yapıyoruz.
2. Müşterimiz olmayan kişilere MTV için kasko bildirim formunu düzenliyoruz.
3. Trafik sigortası iptal iade işlemleri yapıyoruz.
4. Trafik kazalarında tutanak tutmaya gidiyoruz.
5. Fon yönetiyoruz.”
‘ACENTELERİN VERECEĞİ HİZMETLER ÇEŞİTLENECEK’
Değişen koşullarda acentenin yapacağı hizmetlerin çeşitleneceğini kaydeden Şen, “Çok yakında, acenteler olarak finansal ürünlerin satışına aracılık edebilecek; tüketici kredisi, kredi kartı pazarlaması yapabileceğiz” dedi.
‘BU ÜRÜNLERİ BENİMSEMELİYİZ’
“Acente Asist AA+ projesini tüm acenteler olarak desteklememiz gerekiyor, çünkü özellikle sadece trafik sigortası ya da DASK poliçesi yaptırıp, asistans hizmetlerin nimetlerinden faydalanamayan kişilere bu imkanı sunuyor olması yeni bir pazar yaratmaktadır. Gayet tabii bu ürünü satacak acente için yeni bir gelir kaynağı oluşturması açısından da çok değerli” diyen Şen, sözlerini şöyle tamamladı: “Asist AA+ ürünü bir ilk. Bundan sonra alternatif paketler hazırlanmalıdır. Bu paketlerde sürücü desteği, ev hanımlarının işlerini kolaylaştıracak hizmetler vb. olabilir. Bunların hepsi ihtiyaca göre geliştirilmelidir. Ancak biz acenteler olarak, bu ürünleri benimseyerek satışını ciddi adetlerde yapmalıyız.”