Zencefilli kurabiye tadında kremsi kajulu latte

Zencefilli kurabiye tadında kremsi kajulu latte

Baharatlı, kremalı, vegan ve zencefilli kurabiye tadında bu latteyi esmer şeker ve kahveyle harmanlanmış kajuların bütünleşmesiyle dakikalar içinde elde edebileceksiniz!

Kendimizi bu şirin zencefilli kurabiye tadında latte ile şımartıyoruz. Bu kolay içecek, kaju, yeni demlenmiş kahve, şeker ve baharatların dokunuşuyla köpüklü bir lezzete ulaşmanın dahice yöntemi!

MALZEMELER

Bu tarif iki kişiliktir. Bardak ölçüsü 250 ml’dir.

  • Demlenmiş kahve (4 yemek kaşığı kahve ve 3 su bardağı sıcak su, french press’te 4 dakika demleme)
  • 45 gr kaju (tuzsuz ve çiğ)
  • 2 dolu yemek kaşığı organik esmer şeker
  • Yarım çay kaşığı toz zencefil
  • Çeyrek çay kaşığı toz tarçın ( kullanabilirsiniz)
  • Bir çimdik yenibahar
  • Yarım çay kaşığı vanilya özü

Üstüne serpmek için; (İsteğe bağlı)

  • Toz tarçın

YAPILIŞI

  1. Yüksek hızlı bir blenderin haznesine demlenmiş kahvenin yaklaşık üçte ikisini, kajuyu, esmer şekeri, zencefili, tarçıni, yenibaharı ve vanilyayı ekleyin.
  2. Kahve pürüzsüz ve köpüklü olana kadar düşük hızdan başlayıp orta-yüksek hıza kademe kademe çıkarak blenderden geçirin (Yaklaşık 2-3 dakika).
  3. En son kalan kahveyi ekleyin ve tekrar karıştırın.
  4. Servis için içeceği büyük kupalara bölüştürün ve isterseniz üzerine tarçın serpin.

PÜF NOKTALARI

  • Kalan kahve ertesi gün buz ile üzerinde servis edilebilir.
  • Yeniden ısıtıldığında kahve koyulaşmaya meyleder, bu yüzden taze yapıp tüketmeye özen gösterin.
  • Kajunun lif oranı düşük olduğu için eriyecektir ve içeceğin üstünde yüzmez. Ancak başka bir yemiş tercih edecekseniz lif oranını dikkate alarak yapmanızı tavsiye ederiz, yüzen parçalar görmeniz de olası.

Afiyet olsun.