Tek tencerede enfes lezzet: Kremalı tatlı kabak çorbası

 Tek tencerede enfes lezzet: Kremalı tatlı kabak çorbası

Tek tencerede pişen bu kremalı çorbanın starı bir kış kabağı türü olan butternut squash tatlı tabağı!

Özellikle Amerika’da çokça tüketilen butternut squash tatlı kabağı bir kış kabağı türü. Pastel renge, tatlı patatese benzeyen dokuya ve topraksı, hafif tatlı tada sahip bu kabağı dilimleyip fırınlayabilir, küp küp doğrayıp sebze çorbalarına ekleyebilir veya bal kabağı tatlısı olarak afiyetle yiyebilirsiniz. Biz bugün size kremalı bir tatlı kabak çorbası tarifini vereceğiz ve eminiz ki bayılacaksınız! O zaman tarifin detaylarına geçelim!

MALZEMELER

Bardak ölçüsü 250 ml’dir.

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan, küp küp doğranmış
  • 3 diş sarımsak, kıyılmış
  • 2 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil (veya 1 çay kaşığı toz zencefil)
  • 1 çay kaşığı kadar deniz tuzu
  • Çeyrek çay kaşığı beyaz biber
  • Yarım çay kaşığı taze veya kuru kekik yaprağı, ince doğranmış
  • 1 orta boy butternut squash kabağı, soyulmuş ve parmak kalınlığında küpler halinde kesilmiş
  • 4 su bardağı sebze suyu (veya tavuk suyu kullanın)
  • 180 ml hindistan cevizi sütü

Süslemek için (İsteğe bağlı);

  • Taze kekik dalları
  • Hindistan cevizi kreması (veya normal krema)

YAPILIŞI

  • Büyükçe bir tencereyi ocağa alın ve orta ateşte ısıtın.
  • Zeytinyağını ekleyin.
  • Soğanı, sarımsağı, zencefili, tuzu ve karabiberi ve kekiği ekleyin ve soğanlar yumuşak ve şeffaf olana kadar soteleyin.
  • Küp küp doğranmış kabağı ekleyin.
  • Sebze suyunu da ekleyip karıştırın (Kabağınızın boyutuna göre biraz daha fazla veya daha az sebze/et suyu eklemeniz gerekebilir. Ekleyeceğiniz suyun seviyesi kabağı geçmemeli).
  • Tencerenin kapağını kapatın orta-yüksek ateşte kaynatın.
  • Çorba kaynama noktasına geldiğinde, ocağın altını kısın ve yaklaşık 20 dakika ya da balkabağını bir çatalla deldiğinizde rahatça batacak kıvama gelene kadar pişirin.
  • Çorbayı ocaktan alın ve hindistan cevizi sütünü ekleyin.
  • El blenderi yardımıyla çorbayı püre haline getirin.
  • Servis etmek üzere kaselere dökün ve üzerine krema gezdirin ve taze kekik dalları koyun.

Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir