Sincek: Tasarruflar büyüdükçe hayaller gerçekleşecek

Sincek: Tasarruflar büyüdükçe hayaller gerçekleşecek

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “BES’in 18 yaş altına inmesiyle çocukluktan bu farkındalık oluşacak; ilk başta belki küçük miktarlarla katılarak biriktirmeye başlayacaklar. Tasarrufları büyüdükçe hayallerini gerçekleştirme imkanlarıyla da erkenden tanışacaklar. Erken yaşta bireysel emekliliğin ne olduğunu, fonun ne olduğunu belki fon çeşitlerini ev içinde de konuşur hale gelecekler” açıklamalarında bulundu.

BES’te 18 yaş düzenlemesinin pek çok açıdan yararlı olduğuna dikkat çeken Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Düzenlemeyle ailenin tüm bireyleri için aynı anda gelecek planı yapabilme imkanı sunulmuş oluyor. 21 milyon genç ve çocuk, 18 yaş altı BES kapsamına dahil olup bu imkândan yararlanabilecek. Küçük yaşta Bireysel Emeklilik Sistemi’ne dahil olan çocukların belirli safhalarda hem eğitim hem de diğer ihtiyaçları için bir kenarda tasarrufları oluyor. Özellikle pandemi döneminde insanlar, ailenin tüm bireylerini kapsayan, onların geleceklerini güvence altına alabilecekleri adımlar atmaya daha önem verir hale geldi. Birikim yapmanın, geleceği güvence altına almanın önemi bu dönemde daha iyi anlaşıldı. Katılım Emeklilik olarak yaptırdığımız Sigorta Okuryazarlık Araştırmamızın sonuçlarına göre katılımcılar, yüzde 60 oranında BES’in gelecekleri için yarar sağlayacağını belirtti. Bu da insanlarımızın uygun şartlar sağlanırsa küçük küçük de olsa tasarruf yapmak istediklerinin bir göstergesi” dedi.

GÜÇLÜ TASARRUF, MUTLU AİLE

Sincek, sözlerine şöyle devam etti: “18 yaş düzenlemesinin yürürlüğe girmesi ve bizim sunduğumuz Erken BES gibi cazip ürünlerin devreye alınmasıyla finansal okuryazarlıkta farkındalık çocuklara kadar inecek. Geleceği planlamada, tasarruf yapmada orta yaşlarda yükselen farkındalık daha genç yaşlara inecek, insanlarımız daha rahat tasarruf etmeye başlayacaklar. Hatta BES’in 18 yaş altına inmesiyle çocukluktan bu farkındalık oluşacak; ilk başta belki küçük miktarlarla katılarak biriktirmeye başlayacaklar. Tasarrufları büyüdükçe hayallerini gerçekleştirme imkanlarıyla da erkenden tanışacaklar. Erken yaşta bireysel emekliliğin ne olduğunu, fonun ne olduğunu belki fon çeşitlerini ev içinde de konuşur hale gelecekler. Güçlü tasarrufların, ekonomisi güçlü evlere ve mutlu ailelere dönüşeceğine inanıyorum.”