
Sigortacılar ve hükümetler uzun ömürlü olmak ile ilgili zorluklara birlikte çözüm bulmalı
Cenevre Derneği’nin yeni raporuna göre, yaşlanan nüfus ve daralan iş gücü küresel demografiyi yeniden şekillendirerek sigorta sektörü için hem zorluklar hem de fırsatlar yaratıyor. “Sigorta ve Uzun Ömür Ekonomisi: 100 Yıl Süren Yaşamlar Çağında Koruma Sağlamak” başlıklı rapor, gelişmiş ülkelerde insanların yaşam sürelerini genellikle hafife aldığını, gelişmekte olan ülkelerde ise abarttığını ortaya koyuyor.
Asya, Avrupa ve Amerika kıtalarındaki 12 ülkede 15.000 kişiyle yapılan anket sonuçlarına dayanan rapor, uzun ömür algısında önemli farklılıklar olduğunu gösteriyor.
İleri yaşlarda sağlık hizmetleri ve finansal güvenlik konusundaki yaygın endişelere rağmen, birçok kişi bu risklere karşı hazırlıklı olduğunu düşünüyor. Raporda, uzun ömürle ilgili zorlukların ele alınmasında sigortacıların aileler ve hükümetlerle birlikte güçlü bir rol oynayabileceği vurgulanıyor.
Cenevre Derneği Genel Müdürü Jad Ariss, sigorta şirketlerinin insanlara daha uzun yaşamlarında rehberlik etme konusunda iyi bir konumda olduğunu belirterek, bunun sağlanabilmesi için sektör genelinde yenilikçilik ve politika yapıcılarla iş birliği gerektiğini söyledi.
Raporun yazarı Adrita Bhattacharya-Craven ise insanların daha uzun yaşamanın getirdiği riskleri kabul ettiğini ancak bu farkındalığın eyleme dönüşmesinin zor olduğunu ifade etti.
Bhattacharya-Craven, sigorta şirketlerinin geleneksel ürünlerin ötesine geçerek, birikimlerin tükenmesi, fiziksel bağımsızlığın kaybedilmesi veya değişen çalışma düzenlerine uyum sağlama gibi risklere yönelik daha geniş kapsamlı çözümler sunması gerektiğinin altını çizdi.