Şehrin Akıllı Çocukları Projesi ile 30 bin çocuğa ulaşılacak

 Şehrin Akıllı Çocukları Projesi ile 30 bin çocuğa ulaşılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Fundación MAPFRE iş birliğinde, Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında hayata geçirilen Şehrin Akıllı Çocukları projesi, temsilci öğretmenlerin eğitimiyle başladı. İlk etapta 200 öğretmenin eğitim aldığı proje ile dönem sonuna kadar bini aşkın öğretmene eğitim verilmesi hedefleniyor. Proje ile ilkokul 4. sınıfta eğitim gören 30 binden fazla öğrenciye ulaşılarak, çocukların trafikte güvenli davranış geliştirmeleri ve geleceğin şehirlerine akıllı trafik çözümleri tasarlamaları amaçlanıyor.

Türkiye’de MAPFRE Sigorta iş birliğinde sosyal sorumluluk projeleri yürüten Fundación MAPFRE, ‘Şehrin Akıllı Çocukları’ projesi ile trafik sorununun çözümüne yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Proje bu sene Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Fundación MAPFRE iş birliğinde devam ediyor. Trafikte meydana gelen çarpışmalar sonucu nüfusa göre ölüm ve yaralanmaların yüksek olduğu Ankara, Antalya, Bursa, İzmir, İstanbul, Konya, Malatya, Mersin, Samsun ve Siirt illerinde 200 okulda uygulanacak proje ile binden fazla öğretmene ve ilkokul 4. sınıf seviyesinde 30 binden fazla öğrenciye ulaşılması amaçlanıyor.

PROJE İÇERİKLERİ ÇALIŞTAYDA BELİRLENDİ

Şehrin Akıllı Çocukları projesinin içerikleri, 15 kişilik alanında uzman kadronun katılımı ile çevrimiçi düzenlenen çalıştayda şekillendi. Alanında uzman akademisyen ve eğitimciler tarafından titizlikle hazırlanan içerikler Millî Eğitim Bakanlığı tarafından da onaylandı. Nisan ayında 200 temsilci öğretmene proje sunumu yapılarak uygulama eğitimi verildi. Eğitim verilen 200 öğretmen aracılığı ile bini aşkın öğretmene ulaşılacak.

ÖĞRENCİLERE TEMATİK ETKİNLİK KARTLARI İLE ULAŞILACAK

Şehrin Akıllı Çocukları projesinin eğitim uygulamaları için hazırlanan tematik etkinlik kartları ilkokul 4. sınıf öğrencileriyle buluşacak. Sınıflarda öğretmenlerin desteğiyle uygulanacak olan etkinlik kartları “Trafik Kuralları”, “Kazaların Önlenmesi”, “Hata Kimde?” ve “Geleceğin Akıllı Şehirleri” olmak üzere 4 farklı temada hazırlandı. Etkinlik kartları aracılığıyla çocukların eleştirel düşünme becerilerinin geliştirilmesi, bilgi ve farkındalık düzeylerinin artırılması hedefleniyor.

Projeye ait bilgilerin ve duyuruların paylaşılacağı www.sehrinakillicocuklari.org web sitesinde hedef grupları trafik konusunda bilinçlendirmeye yönelik birçok içerik yer alacak. Bunun yanında proje kapsamında eğitim alan öğretmenler web sitesine üye olarak proje materyallerinin dijital versiyonlarına da ulaşabilecekler.

Toplumsal gelişim, sağlık, kültür, yol güvenliği gibi konularda farkındalık yaratmak ve topluma fayda sağlamak amacıyla sosyal sorumluluk projeleri yürüten Fundación MAPFRE, Şehrin Akıllı Çocukları projesine, 2018 – 2019 eğitim – öğretim yılında başladı. O dönem Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında olmayan proje, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün destekleriyle, İstanbul’daki 20 okulda gerçekleştirildi. 10 gönüllü mentor öğretmen ile başlayan proje ile hem yüz yüze hem de portal aracılığıyla yüzlerce çocuğa ulaşıldı.

İlginizi Çekebilir