Quick Sigorta buluşmaları hız kesmiyor
Yenilikçi uygulamalarıyla sigorta sektörünü değiştirmeye aday olan Quick Sigorta, yeni iş süreçlerini ve geliştirmeleri hem acenteleri hem de geleceğin sigortacılarıyla paylaşmaya devam ediyor. Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis acenteleri ile Gaziantep’te; Konya, Karaman ve Aksaray acenteleri ile de Konya’da düzenlenen etkinliklerde buluşan Quick Sigorta yöneticileri, banka teminat mektubu yerine kullanılabilecek Quick Kefalet Sigortası başta olmak üzere şirketin yeni sigorta ürünleri ve faaliyetleri hakkında acenteleri bilgilendirdi.
Acentelerin yanı sıra Anadolu’nun önemli üniversitelerinden olan Selçuk Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirilen seminerlerde öğrencilerle bir araya gelen Quick Sigorta; geleceğin sigortacılarına, Türkiye’de sigortacılığın püf noktalarını ve teorik bilginin nasıl pratiğe dönüştürülebileceğini aktardı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve çok sayıda soru sorduğu “Teoriden Pratiğe Atlayış Serbest” etkinlikleri son derece canlı ve keyifli geçti.
‘YENİ YATIRIMLARLA BÜYÜYECEĞİZ’
Maher Holding CEO’su Levent Uluçeçen, acente buluşmalarında Quick Sigorta olarak çok kısa bir sürede büyük bir başarı yakaladıklarını söyledi. Sigortacılık alanına Quick Sigorta markası ile girdiklerini ve geçtiğimiz aylarda Turkland Sigorta’yı da holding bünyesine kattıklarını belirten Uluçeçen, “Dijital bir anlayış çerçevesinde çalışan ve 1.600 acentesi olan Quick Sigorta 1.5 yıl içinde 2 milyon 500 bin poliçeyi aşan bir performans gösterdi. Bu başarının en önemli kahramanı da acentelerimiz. Quick Sigorta’dan bağımsız olarak faaliyet gösterecek olan Turkland Sigorta ise yakın bir zamanda yepyeni bir yapılanma ile karşınızda olacak. Enerji, eğitim ve inşaat alanında yatırımları olan Maher Holding teknoloji alanında da yatırım çalışmalarını sürdürüyor. Finans alanında sürekli yeni ürün ve yatırımlarla büyüyeceğiz” dedi. Uluçeçen, kredi skorlama şirketinin yatırımlarını tamamlamak üzere olduklarını belirtti.
‘KOBİLER BANKAYA MAHKUM OLMAYACAK’
Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar ise yerli ve milli bir sigorta şirketi olarak, kamu ve özel ihalelere girecek ya da sözleşmeden doğan borcuna kefil bulmak isteyen şirketler için banka teminat mektubu yerine geçecek olan Kefalet Sigortası hizmetini sunmaktan gurur duyduklarını söyledi. Yaşar; acentelere kefalet sigortasını anlatarak, yeni ekonomi programında yani orta vadeli planda yer alan “banka dışı finans kesiminin gelişmesi” stratejisinin kendi stratejileri ile örtüştüğünü vurguladı. “Şirketimiz teminat mektubu yerine geçen kefalet sigortalarını Türkiye’de ilk defa olarak Anadolu’nun emrine sundu. Dolayısıyla bizim tacirlerimiz, kobilerimiz sadece bankalara mahkum durumda olmayacak. Kefalet senedini de alarak hem ihalelerinde hem de sözleşmelerinde banka teminat mektubu yerine geçen kefalet senedini kullanabilecekler” diye konuştu.
‘DİPLOMA YETERLİ DEĞİL’
Selçuk Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi öğrencileriyle de bir araya gelen Maher Holding CEO’su Levent Uluçeçen öğrencilere sigortacılık sektörününde başarılı olmanın koşullarını aktardı. Uluçeçen “Sigortacılık ile ilgili temel kavramları ve süreçleri biliyor olmanız yeterli değil. Yüzlerce mezun arasında farklılaşabilmeniz için yabancı dil, iletişim becerileri, teknolojiyi yakından takip etmek, çok okumak ve tabii ki çok ama çok çalışkan olmak zorundasınız. Bu prestijli meslek dalında başarılı olmak için diploma yeterli değil” dedi.
‘AVRUPA’YI TEMSİL EDECEĞİZ’
Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar ise “Quick Sigorta olarak bizim kapımız sizlere açık. Kendinizi sürekli geliştirmeye açık olmanız lazım. İnovasyon alanında Avrupa 1’incisi seçildik. Yeni kurulmuş bir şirket olarak böylesine önemli başarılara imza atıyoruz. Aramıza katılacak olan siz gençlerin bizi daha ileriye taşımasını bekliyoruz ve bunun için kendinizi çok iyi yetiştirmeniz lazım” diye konuştu. Etkinliklerde, Quick Sigorta Acenteler Direktörü Halil Alaeddinoğlu acenteler konusunda yapılan çalışmaları aktarırken Quick Sigorta IT Müdürü Mustafa Çalık ise öğrencilerin kullanımına açılan sigortacılık yazılımına ilişkin detaylı sunum yaptı.
