KASIDER: Yönetim kurullarında kadın temsili güçlenmeli
Kadın Sigortacılar Derneği (KASİDER), iş dünyasında yönetim kurullarında kadın temsilinin artırılması amacıyla yeni bir farkındalık çağrısında bulundu.
Kadın Sigortacılar Derneği (KASİDER), iş dünyasında yönetim kurullarında kadın temsilinin artırılması amacıyla yeni bir farkındalık çağrısında bulundu. KASİDER Başkanı Sema Tüfekçiler, kadınların karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almasının hem kurumsal başarıyı hem de sürdürülebilir büyümeyi desteklediğini belirterek, Türk iş dünyasını yönetimde cinsiyet eşitliği konusunda daha kararlı adımlar atmaya davet etti.
KASİDER Başkanı Sema Tüfekçiler, dernek olarak kadınların yönetim kurullarında daha fazla görev alması gerektiğine inandıklarını ve bu hedef doğrultusunda iletişim, iş birliği, farkındalık ve bilgi paylaşımı çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini söyledi.
Yönetim kurullarında kadın temsilinin artmasının kurumlara önemli katkılar sağladığını vurgulayan Tüfekçiler, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Kadın Sigortacılar Derneği olarak, Kadınlarımızın Yönetim Kurullarında daha çok görev alması gereğine inancımız ile, bu konuya ilişkin olarak her türlü iletişim, işbirliği, farkındalık ve bilgi paylaşımı konusunda çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz.
Pek çok araştırma, Yönetim Kurulunda Kadın sayısı yüksek kurumların performansının hemen her alanda daha yüksek olduğunu, kurumlarda etik itibarın yüksek, yolsuzluk oranlarının düşük ve alınan risklerin daha hesaplı olduğunu kanıtlıyor.
Yeterli kadın temsili için sebep aramaya gerek yok. Nüfusun ve yeteneğin yarısının kadın olduğu bir dünyada eğer yönetim kurullarında yeterince kadın yok ise, bu; uygun kadın olmadığını değil, sistemin iyi çalışmadığını ve sürecin bir yerinde kadınların takıldığını gösteriyor. Sistemin yarattığı bu sorunu tek başına kadınlar çözemez, sistemin kendisi, yani hep beraber çözeceğiz.
Ülkemizin her noktasında bu role hazır, eğitimli, donanımlı, başarılı, aydınlık iş kadınları olduğunu hepimiz biliyoruz. Yönetim Kurullarında eşit temsiliyet için gönüllü ve haklı çabamızı sürdürüyoruz.
Çeşitlilik, kadın ve erkeğin birlikte, beraber çalışması adına;
• Türk İş dünyasında farklı disiplinlerden, farklı deneyimlere sahip yönetim kurulu üyeliği yolundaki kadınları sisteme dahil etmek,
• Türk İş dünyasında toplumsal cinsiyet dengesini iyileştirmeye katkı sağlamak ve bu amaçla iş dünyasında kadınlar için daha kapsayıcı ve eşitlikçi yaklaşım sağlanmasına çalışmak konularında sizlerle iş birliği ihtiyacımız bulunmaktadır.
Bu amaçtan yola çıkarak, Yönetim Kurullarında eşit cinsiyet temsilinin toplumsal ve ekonomik faydası konusunda tüm paydaşları ikna etmek ve kadınları bu yolda geliştirmek misyonu ile Türk iş insanlarına , bu konuda açık çağrıda bulunmak istiyoruz. Yönetimde cinsiyet eşitliği zenginliktir, ekonomi ve Dünya kadınlar ile değişecektir.
Sigortacı Kadınlar, Yönetim Kurullarınızdaki koltuklara adayız.”
