Güneşe çıkmadan önlem almayı ihmal etmeyin

Yaz ayının gelmesi ve sıcakların kendini göstermesiyle güneş ışınlarının zararlı etkileri de ortaya çıkmaya başladı.

Güneş, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, vücuttaki fazla yağın atılması ve D vitamini sentezi açısından son derece yararlıyken; güneş yanıklarına, kırışıklıklara, cilt lekelerine ve cilt kanserine sebep olacak kadar güçlü olabilen zararlı güneş ışınlarından cildimizi korunmanız gerekiyor. Sadece havuzda, denizde ya da güneşlenirken bizi etkilediğini düşündüğümüz ultraviyole ışınları aslında bize yolda yürürken, çalışırken, hatta parkta otururken bile zarar verebiliyor. Bu zararları en aza indirgemek için de sadece tatilde değil, günün her saatinde güneşten korunmak gerekiyor. Güneşten doğru bir şekilde korunmanın yollarını sizin için derledik.

1. Doğru güneş kremini kullanın

gunes-korunma-yollari

Güneşten gelen ultraviyole ışınlarına doğrudan maruz kalmak, güneş yanığı ve kanser riski taşır. SPF içerikli güneş kremleri sizi sadece UVB ışınlarından korurken, UVA ışınlarından da korunmak için hem UVA hem UVB koruyuculu ürünleri tercih edin. En az 30 faktör koruma düzeyine sahip güneş koruyucu ürünleri dışarı çıkmadan yarım saat önce uygulayın ve gün içinde her iki saatte bir mutlaka tekrar sürün.

2. Yüksek riskli saatlerde güneşe çıkmayın

Güneş ışınlarının en dik geldiği zaman dilimi olan öğlen 12.00 ile 16.00 arasında güneşlenmekten kaçının. buna 1 cümle daha ekleyebiliriz. Çıkacaksanız da açık meydanlar vs gibi yerlerden kaçının denebilir.

3. Doğru kıyafetler seçin

gunes-korunma-yollari

Tamamı pamuklu, açık renk, hafif ve bol giysiler, tişört, şapka ve gözlük kullanın. Birçok kıyafet güneş ışınlarını geçirir ve cildiniz bu kıyafetlerle bile tam anlamıyla koruma altında değildir. Doğru kıyafet, şapka ve gözlük ile birlikte güneş koruyucu ürünler devamlı kullanılmalıdır.

4. Güneş gözlüğüne dikkat

gunes-korunma-yollari

Kalitesiz ve yeterli ultraviyole korumasına sahip olmayan gözlükler yerine güneş gözlüğü seçimi yapılırken UV koruması olanların yanı sıra polarize camlı ürünlerin tercih edilmesini gerekir.

5. Küçükleri de unutmayın

Bebek ve çocukların ciltleri yetişkinlere göre çok daha hassastır. Yüksek koruma sağlayan özel pediatrik güneş ürünleri kullanın. Çocuklar ve anneler için kimyasal filtreler yerine fiziksel güneş filtreleri içeren güneş ürünleri tercih edin.