Doğa Sigorta kefalet sigortası ile sigortalıya güven veriyor

 Doğa Sigorta kefalet sigortası ile sigortalıya güven veriyor

Kefalet sigortası kredi limitlerini etkilemediği için ekonomiye önemli destek sağladı. Söz konusu ürünün ülke ekonomisine de katkıda bulunduğunu aktaran Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, sigortalılardan gördükleri ilgiden memnun olduğunu söyledi.

Kefalet sigortası yaygınlaşmaya başlayınca kredi limitlerini etkilemediği için ekonomiye önemli destek sağladı. Kurumlara zor dönemlerinde yardımcı olan branşla, bankalar üzerindeki kredi yükü kalkarken böylelikle sigorta sektörüne de yeni bir büyüme alanı açılmış oldu. 5 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ve 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunda yapılan değişiklikle firmaların ihalelere katılırken banka teminat mektubu yerine kefalet sigortası kapsamında düzenlenen kefalet senetlerini sunmalarına imkan tanındı ve ihalelerde teminat mektubu olarak Türkiye’de yerleşik sigorta şirketleri tarafından kefalet sigortası kapsamında düzenlenen kefalet senetlerinin de verilebileceği belirlendi. Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi, “Sigorta şirketleri bankalardan farklı olarak müşterilerin bankada oluşan limitlerini tüketmeden hızlı ve güvenilir bir çözüm sunuyor. Pazara sunulan kefalet sigortası ile özel sektörün teminat ihtiyaçları karşılanıyor.”

‘BANKA DIŞI FİNANS ALANINI GELİŞTİRİYOR’

Kefalet sigortasının bankacılık ürünlerine alternatif oluşturan bir finansal enstrüman görevini gördüğünü de söyleyen Kırmızı, “Kefalet sigortası ürünü ile sigorta şirketi, sigortalının kefili oluyor. Sigortalı, kuruma olan borcunu yerine getirmediği durumda kurumun maruz kaldığı zararları sigorta şirketi tazmin etmeyi taahhüt ediyor. Ürün aynı zamanda banka dışı finans alanını da geliştiriyor” açıklamalarında bulundu. Kefalet sigortasının ülke ekonomisine yaptığı katkılarla ilgili konuşan Kırmızı, “Şirketler bu ürün desteğiyle, banka kredi limitlerini koruyan firmaların kapasitelerini de artırmaya yardımcı oluyor. Yurt dışında yaygın olarak kullanılan bu sistemin ülkemizde de kullanılırlığı artıyor ve ülke ekonomisine de katkı sağlanıyor. 2019’da kefalet sigortası branşında sektörün ürettiği toplam prim ise 92 milyar 177 milyon liraya ulaştı” dedi.

İlginizi Çekebilir