Değerlerimiz öncelikleniyor

DÜNYAYA bir göz attığımızda yapılan öngörüler; eğer yılın ikinci yarısında COVID-19’un etkileri azalmaya başlar ise, dünya ekonomisinin 2020 içerisinde sadece %3 daralacağı ve gelişmiş ekonomilerin ise ortalamada %6 daralacağı yönünde. Daha detaylı öngörülen daralmalar ise; Avrupa Birliği %7, İngiltere %6, Amerika Birleşik Devletleri %6, Rusya ve Japonya %5 daralacak.
Küresel ekonomide büyük rol oynayan ülkelerdeki daralma/küçülmeler diğer bütün ülkeleri önemli ölçüde etkileyecektir. Büyük Buhran sonrası dünya tarihindeki en büyük kriz beklenmekte. Krizler her zaman değişimlerin ve fırsatların habercisidir. Son 10 senede Değerleme (valuation) Değerlerimiz’in (values) önüne geçti. COVID-19 sonrası göstergeler değerlerimizin daha önem kazanacağı yönünde. İnsanlar sosyal yardım ve sağlık konusunda eskisine nazaran çok fazla talepkâr olacak. Değerlerimizin önem kazanmasıyla İklim Değişimi (climate change) konusuna daha fazla önem verilecek. İklim Değişimi Değerlerin önem sırasında kesinlikle ön sıralara gelecek. İklim değişimi bir dünya sorununu, COVID-19 gibi bir dünya krizinden sonra herkesin odak konusu değişecek diye düşünüyorum. Dünyanın merkezinde yer alan ortak bir sorundan kimsenin kendini izole etme gücüne sahip olmadığını düşünüyorum.
Bizler ise hayatımıza devam ederek değerlerimizi tekrardan gözden geçirdiğimiz şu günlerde, risklerimizi daha dikkatli değerlendirmeye başladığımızı ve güven faktöründeki değerin de değişkenlik gösterdiğini görüyor olacağız. Sigortada en önemli konu güven. Söz konusu değişimler sigortanın da değerinin anlaşılmasını ve önemini göz önüne getirecektir diye umuyorum.
Herkesin sigortaya en çok ihtiyaç duyduğu zamanlar. Her gün küresel olarak fakirleştiğimiz şu zamanlarda kimse sigortasız hayatına devam edecek kadar zengin veya cesaretli değil. Yaşadığımız zor günlerin üstüne bir de diğer beklenmedik risklerden dolayı finansal açıdan daha da zor duruma düşmek istemeyiz.

İlginizi Çekebilir