Carpenter: Ocak yenilemeleri ‘düzenli ve iki kola ayrılmış’ reasürans piyasasını yansıtıyor

 Carpenter: Ocak yenilemeleri ‘düzenli ve iki kola ayrılmış’ reasürans piyasasını yansıtıyor

Marsh McLennan’ın reasürans birimi Guy Carpenter’ın raporuna göre, reasürörler risk iştahlarını ve fiyatlandırmalarını devam eden ve ortaya çıkan zorluklara yanıt olarak belirli sektörler için ayarlamış olsalar da, 1 Ocak yenilemelerinde birçok işkolu için “yeterli kapasite” görüldü.

“Ocak 2022, Reasürans Yenileme – Gelişen Bir Pazar Farklılıklara Yol Açıyor” başlıklı raporda, katılımcıların dinamik bir ortamda etkin bir şekilde iş yaptıklarından yerleştirmelerin çoğu, sedan sözleşmelerinin koşulları yayınlandıktan sonra düzenli olduğu belirtildi. Ayrıca sektörün sürekli değişen risk ortamını karşılama yeteneğini bir kez daha kanıtladığı vurgulandı.

Guy Carpenter Başkanı ve CEO’su Dean Klisura yaptığı açıklamada, “Riskin değişen doğası, reasürörlerin fiyatlandırma ve kapasite tahsislerine bakışını temelden etkiliyor. 1 Ocak yenilemelerinden açıkça görülüyor ki, stratejiler bu faktörleri hesaba katacak şekilde ayarlanıyor” dedi.

Raporun temel bulguları arasında şunlar yer alıyor:

  • Yenilemedeki en önemli makro etkiler arasında iklim değişikliği, çekirdek enflasyon, sosyal enflasyon, çoğu iş kolunda altta yatan olumlu oran değişiminin devam etmesi ve felaket kaybının sıklığı ve ciddiyetinin devam eden evrimi yer aldı.
  • Reasürörler, altta yatan risk, kayıp deneyimi, hasar performansı, yönetimin gücü, iş stratejisi, algılanan fiyatlandırma ve yapı yeterliliği ve müşteri ilişkisinin derinliğini içeren her müşterinin benzersiz yerleştirme özelliklerine ilişkin farklılaşmalarını genişletmeye devam etti.
  • Mülk yenileme süreci, yılda iki hafta kala bir faaliyet telaşı yaratan tipik zamanlamanın 14 gün gerisinde kaldı. Daha sonraki yenilemenin kilit itici güçleri arasında fiyatlandırma modellerini ve kapasite tahsislerini etkileyen değişen risk görünümleri, kapana kısılmış sermaye/zarar tahminleri etrafındaki belirsizlik ve geçmişe dönük yenileme yer aldı.
  • Guy Carpenter Reasürans Bileşik endeksi, 2021 için %100’ün altında bir birleşik oran ve 100 milyar ABD Doları’nın üzerinde küresel büyük zararı açıkladıktan sonra bile %10’a yakın bir reasürör özkaynak getirisi öngörme yolunda ilerliyor.
  • Guy Carpenter Küresel Mülkiyet Felaket Endeksi %10,8 arttı.

İlginizi Çekebilir