Çağdaş yönetimin kazandırdıkları!..

SEKTÖR farkı gözetmeksizin kurumsal amaçlara ulaşılmasında sorumluluk alanlarını yerine getiren yöneticileri, özellikle de yönetimde başlangıç seviyesinde yer alacak olanları göz önünde bulundurarak hazırladığım çağdaş yönetime ilişkin sunduğum bu kısa makalede, bir öğrenme deneyimi yaratmayı amaçladım.

Çağdaş yönetimin tanımını yapmadan önce, referans sorularla konuya ilişkin yanıtların tartışılmasına kaynak sağlamaya çalışalım. Bunlar;

– Hiyerarşik hedeflere ulaşmak için nasıl bir süreçten geçmek gerekir?

– Geleceğe yönelik beceri ve yeteneklerin geliştirilmesi için karar verme, verileri kontrol etme ve düzenleme aşamalarını nasıl tasarlamalı?

– Günlük operasyonların kapsayıcı hedeflerle uyumlu ve etkili olması amacıyla nasıl bir yönetim ekibi oluşturulmalı?

– Çalışanlar merkezi olmayan otorite ve artan esneklik tarzını içeren yönetim şekline ne kadar hazır?

Yukarıda sıralamaya bağlı kalmaksızın hazırlanan bu sorulara da yanıt olacağı kabul edilen çağdaş yönetim anlayışı, bir işletmenin denetlenmesi için gerekli modern bir yaklaşımdır ve aynı zamanda, planlama, karar verme ve izleme gibi faaliyetleri içerir. Bu yaklaşım, geleneksel iş ortaklarınızdan çalışanlara ve müşterilere kadar uzanan paydaşların çıkarlarıyla uyumlu hedefler oluşturmaya çalışır. Bununla beraber çağdaş yönetim ekipleri, verimli ve düzenli bir çalışma alanı yaratmak için insan davranışlarını değerlendirir ve çevresel faktörleri dikkate alır. Bu bağlamda, yönetim becerileri kazanmak için, çalışan performansını incelemeye hazır olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Hazırlanmak, yöneticilerin strateji ve yöntemleri kaydetme yeteneğini geliştirmesine olanak tanır. Yöneticiler, yetenekli temsilcileri seçer, onları sorumluluk alanlarına hazırlayabilir, deneyimleyebilir ve planlayabilir. Çağdaş yönetim becerileri, kurum için en iyi çalışanlarla görüşmeyi ve işe almayı da içereceğinden kurumsal yeteneklerin öne çıkmasını sağlar. Çağdaş yönetim yaklaşımlarını benimseyen kurumların üst yönetimi ve liderleri kendilerine sağlanan uzmanlık çerçevesinde, o şirketteki çalışanların daha da verimli hale geldiği anlamına gelir. Tepe yönetimin çalışanlarıyla birlikte ortaya koyduğu bu sinerji, iyi bir eğitim verildiğinde teknolojiyi daha iyi kullanmaya başlarlar ve yenilikleri kolayca entegre ederler. Ayrıca bu yönetim yaklaşımı, operasyonel performansı en üst düzeye çıkarırken, çalışanları performanslarını daha da iyileştirmeye ve şirket için uzun vadeli hedeflere ulaşmaya motive eder. Ayrıca, modern yönetim ve modellerindeki uzmanlık, liderleri ve yönetimi öğrendiklerini iş sorunlarına uygulamaya ve şirketin daha fazlasını başarmasını sağlamaya teşvik eder.

Çağdaş yönetim becerileri aynı zamanda bireylerin örgütsel amaç ve hedeflere ulaşmasını denetlemeyi, gücünü sürdürmeyi, disiplini sağlamayı ve stratejinin şirketin uzun vadeli hedefleriyle uyumlu olmasını sağlamayı içerir. Çağdaş yönetimde çalışan becerileri geliştirilebilir ve eylem planlarının önceden hazırlanarak smart hedeflerin nasıl gerçekleştirileceği öğrenilir. Bunun yanı sıra gelecekteki risklerin nasıl yönetileceği öğrenilebilir ve kurumların başarılı olmasına yardımcı olabilecek tüm fırsatların değerlendirilmesi mümkün olur. Çağdaş yönetim, çalışanların girişimcilik kültürü oluşturulduğunda, onların daha yaratıcı olmalarına ve karşılığında daha yenilikçi olmalarına yardımcı olur. Yönetim becerilerinin bir parçası olarak yaratıcılığa sahip olmak, kurum için rekabet avantajı sağlayabilir. Böylece geleneksel yönetimin merkeziyetçi ve esnek olmayan yönetim anlayışından, daha paylaşımcı ve ortak akılla yönetime yatkın bir çağdaş yönetim iklimine geçiş sağlanmış olur.

İlginizi Çekebilir