ABD sigorta sektörü yıl sonunda işveren sorumluluk sigortalarında yüksek kâr bekliyor

 ABD sigorta sektörü yıl sonunda işveren sorumluluk sigortalarında yüksek kâr bekliyor

ABD işveren sorumluluk sigortalarında 2020’de pandemi nedeniyle iş süreçlerinin yavaşlaması hasar sıklığını azaltması, bu branştaki kâr oranını önemli ölçüde artırması bekleniyor.

ABD sigorta sektörü 2020 yılını işveren sorumluluk sigortalarında yüksek kâr oranıyla kapatmayı bekliyor. New York merkezli derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, geçtiğimiz günlerde ABD işveren sorumluluk sigortalarının 2020 yılını yüksek kâr oranıyla bitireceğine dair bir rapor yayınladı. Devam eden koronavirüs pandemisinden kaynaklanan ekonomik zorluklar, ekonomik faaliyetteki düşüşler ve iş süreçlerinin yavaşlaması hasar sıklığının azalmasına neden oldu. İşveren sorumluluk sigortalarında 2015-2019 yılları arasındaki dönemde ticari sigortalar arasında %91 kâr oranıyla en çok kâr edilen branş oldu.

Yayınlanan raporda hasar sıklığının önemli ölçüde azalmasının, ekonomik faaliyetteki yavaşlamaya bağlı olduğunu ve çalışanların iş ortamında harcadığı zamanın büyük oranda düşüşüne bağlı olduğu belirtiliyor. Çalışanların COVID-19’a yakalanması veya diğer kronik sağlık sorunları için yapılması beklenen tazminat ödemeleri ise uzun süreçli olduğundan belirsizliğini koruyor.

Fakat Fitch Ratings, 2021 ve sonrasında hasarların, primlerin ve pazardaki rekabet ortamının eski haline dönmesi ile işveren sorumluluk sigortalarındaki yüksek kâr beklentilerinin düşüşe geçeceğini öngörüyor.

İlginizi Çekebilir