Twitter 2021 yılının en çok konuşulanlarını açıkladı

 Twitter 2021 yılının en çok konuşulanlarını açıkladı

Twitter, 2021 yılında Türkiye’de en çok konuşulan isimleri, hashtagleri ve tweetleri açıkladı. Türkiye bu yıl en çok siyaseti, futbolu, orman yangınlarını ve sağlığı konuştu.

Milyonlarca insanı bir araya getiren Twitter, sağlıktan siyasete, müzikten spora gündemin nabzını tutmak isteyen kullanıcıların sohbet ve etkileşim için buluşma noktası haline geldi. İnsanlar Twitter’ı dünyada neler olup bittiğini görmek, fikir alışverişinde bulunmak ve birbirlerini desteklemek için kullandı.

Twitter’ın açıklamasına göre Türkiye’de kullanıcılar arasında en çok konuşulan ve en çok bahsedilen isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı izledi. Pandemi önlemleri hafiflemiş olsa da ve pandemi geçen seneye nazaran gündemin ilk maddesi olmasa da Koca’nın tweetleri yine de büyük ilgi gördü.

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk özellikle pandemi döneminde okulların kapatılıp yeniden açılmasının etkisiyle bu yıl da en çok konuşulan isimler arasında yer aldı. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, en çok konuşulan isimler arasında yedinci sırada yer aldı.

EN ÇOK ETKİLEŞİM SPORLA İLGİLİ OLDU

Twitter’da en çok konuşulan isimler arasında futbol dünyasında iki isim Fenerbahçeli Mesut Özil ve Galatasaray’ın teknik direktörü Fatih Terim yer alıyor. En çok etkileşim alan hesaplar arasında da ilk 5’te Fenerbahçe’nin hesabı görülüyor.

2021 yılında Türkiye’de en çok retweetlenen tweetlerde spor ve futbolun ezici üstünlüğü görülüyor. İlk 20’deki 14 tweet futbol ve üç büyük takıma ait. Mesut Özil’in Fenerbahçe’ye gelişini müjdeleyen tweet birinci, Beşiktaş’ın şampiyonluk tweeti ikinci sırada yer aldı. Yine spor kulüplerinin önemli günlere ve sosyal konulara ilişkin tweetleri yoğun bir şekilde retweetlendi.

OLİMPİYATLARDAKİ GURUR TWEETLERİMİZ BÜYÜK BEĞENİ ALDI

Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil eden genç sporcuların ve özellikle kadın sporcuların tweetleri en çok beğeniyi aldı. Boksör Buse Naz Çakıroğlu’nun yarı finale çıkma sevincini paylaştığı tweeti ile Mete Gazoz’un altın madalya gururunu paylaştığı tweet büyük ilgi çekti.

ORMAN YANGINLARINA HASHTAGLERLE DAYANIŞMA VE YARDIM ÇAĞRILARI YAPILDI

2021 yılının en üzücü gelişmelerinden biri, Türkiye’nin güney bölgelerini ve tatil beldelerini etkisi altına alan orman yangınları oldu. Yangınlar süresince Twitter’da en çok kullanılan hashtagler arasında #manavgatyaniyor ve #marmarisyaniyor bulunuyordu. Bu dönemde Twitter, yardım etmek isteyenlerin sosyal medyadaki iletişim ve dayanışma yeri haline geldi.

TÜRKİYE’DE TWİTTER’IN YILDIZLARINDAN BİRİ KORE POPU OLDU

Bu yıl Twitter’da en çok konuşulan ve etkileşimde bulunulan isimlerden bazıları Koreli pop grupları ve şarkıcılar oldu. Bunların başında Güney Koreli pop müzik grubu BTS geliyor. BTS listede 5. sırada yer alırken, bir diğer K-pop grubu EXO da listede ilk 20’de yerini aldı.

 

 

 

İlginizi Çekebilir