‘Türk reasürans sektörünün varlıkları hızla artıyor’

 ‘Türk reasürans sektörünün varlıkları hızla artıyor’

Türk reasürans piyasasının rekabetin artmasıyla birlikte hızla güçlendiğini belirten VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, “Reasürans piyasasının varlıkları hızla 6 milyar liraya yaklaşıyor” dedi.

Sigorta sektörünün, pandemi koşullarına rağmen yılın ilk yarısında başarılı bir performans sergilediğini ifade eden VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, “Koronavirüs pandemisine rağmen yılın ilk yarısında yüzde 7.5 oranında reel büyüme başarısı gösteren sigorta sektörüne paralel olarak, VHV Reasürans olarak biz de çift haneli büyümeyle hedeflerimiz doğrultusunda bir yarı yıl geçirdik” diye konuştu.

Maximilian Stahl, hem Türk sigorta sektörünün genelinin, hem de sektörün uluslararası sermayeli tek reasürans şirketi VHV Reasürans’ın ilk yarıyıl performansını değerlendirdi. Türk sigorta sektörünün çok dinamik bir yapısı olduğunun altını çizen Maximilian Stahl, temel olarak sigorta şirketlerinin pandemi döneminde diğer sektörlere kıyasla başarılı bir performans ortaya koyduğunu, bunun ana nedeninin ise sektörün yapısal sağlamlığının verdiği güç olduğunu söyledi. Stahl, “Sektörümüzde yılın ilk yarısında toplam prim üretimi yıllık bazda yüzde 21 artarak 40.2 milyar lira olarak gerçekleşti. Bu oran reel anlamda yaklaşık yüzde 7.5 civarında bir büyümeyi gösteriyor. Hayat dışı prim üretiminde de yıllık bazda nominal bazda yüzde 15 oranında bir artış izleniyor. Hayat branşındaki nominal büyüme ise yüzde 60 seviyesinde gerçekleşti. Pandeminin en şiddetli olduğu Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında, önceki yıla kıyasla küçülme izlense de yıllık toplamlarda pozitif görünüm olması sevindirici” dedi.

‘İSTİKRARLI BÜYÜMEMİZ TAKDİR GÖRÜYOR’

VHV Reasürans olarak Türkiye’de yatırım yaptıkları günden bugüne istikrarlı ve kârlı büyüme stratejilerinin başarılı bir şekilde sürdüğünü belirten Stahl, “Yapısal temellere dayanan sürdürülebilir bir büyüme olmazsa olmazımız. Bu stratejimiz yılın ilk yarısında da sürdü. Hedeflerimiz doğrultusunda bir büyüme başarısı gösterdik. Bu durum grubumuz tarafından büyük takdir görüyor ve gelecekteki adımlarımız için bizi cesaretlendiriyor” şeklinde konuştu. 

GÜÇLÜ REASÜRANS PİYASASI GÜÇLÜ SİGORTACILIK

Türk sigorta sektörünün teminat altyapısının güçlenmesinde reasürans desteğinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Stahl sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de mevcutta reasürans lisansı sahibi üç şirket bulunuyor. Lisans sahibi reasürör sayısı arttıkça rekabet ortamı da paralel olarak artıyor. Bu durumun dikkat çeken göstergelerinden biri TSB verilerinde karşımıza çıkıyor. Türkiye’deki reasürans şirketlerinin varlıkları hızla 6 milyar liraya yaklaşıyor. VHV olarak bizim de içinde olduğumuz reasürans şirketlerimiz, ekonomiye katkı sağlayan tüm sektörlerin gelişimine devam etmesi ve uluslararası rekabet güçlerinin artması için sağlanan teminatlarda bir kaldıraç görevi üstleniyor. Unutmamalıyız ki güçlü reasürans piyasası güçlü sigortacılık demek. Güçlü sigortacılık ise, devredilebilir risklerinden arınmış ve ana faaliyet alanlarına odaklı bir şekilde ilerleyen, iktisadi olarak kalkınan ekonomisi ile güçlü bir ülke demek.”

‘YIL SONU HEDEFLERİMİZDE DEĞİŞİKLİK YAPMADIK’

Pandeminin sigorta ve reasürans piyasasında yapısal bir sorun yaratmayacağı öngörüsünde bulunan VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, “Salgın kapsamında sigorta sektörümüzün aldığı hızlı aksiyonlar çok olumlu bir etki yarattı. Alınan bu aksiyonlar, ülke sigortacılığında penetrasyonu üst seviyelere taşıyacaktır. Hem VHV Reasürans hem de sektör olarak yaşanan süreçte çokça tecrübe kazandık. Bu süreçte, VHV Reasürans olarak müşterilerimize verdiğimiz hizmetleri hiçbir aksama yaşamadan sürdürme başarısı gösterdik. Geldiğimiz noktada, yılın ilk yarısında hedeflediğimiz rakamlara ulaşırken, yıl sonu için çift haneli büyüme hedefimizde ise bir değişiklik yapmadan yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir