Türk kahvesinin püf noktaları

Evrensel bir içecek olarak dünyanın her yerinde tüketilen kahve, günlük içeceklerimiz arasında vazgeçilmez bir yerde bulunuyor. 1 fincan kahvenin 40 yıl hatrı var sözünden de anlaşılacağı gibi, kültürümüzde de önemli bir yer edinen Türk Kahvesi’nin püf noktalarını sizin için sıraladık.

-Kahve, çekirdek olarak alınmalıdır çünkü öğütülmüşün bayatlama ömrü daha hızlıdır.

-Kahveyi kavanozlara ya da kutulara dökmeyin mutlaka aldığınız paketin içerisinde ağzını kapatıp başka bir saklama kabında saklayın.

-Hava ile teması kahvenin bayatlamasına neden olur ve öğütülmüş bir kahveyi açıkta bıraktığınız takdirde maksimum 1 saat sonra bütün aromasını kaybeder.

-Kahvenin buzdolabına konulmaması gerekli, oda sıcaklığında saklamanız yeterlidir.

-Kahvede 1’e 10 oranı önemlidir. Yani cezveye suyun 10’da biri kadar kahve koymak gerekir, bu da yaklaşık 7 grama karşılık geliyor.

-Kahveyi yaparken kesinlikle kaynamasını beklemeyin. Fokurdamaya başladığı an kahve yanar ve bir yanık tadı gelir. Tam kaynamaya başlayacağı an da ateşten almanız gerekir.