Toz pembe huzur: Hibiskuslu zencefilli latte

 Toz pembe huzur: Hibiskuslu zencefilli latte

Badem sütünün kremsi yapısı, hibiskusun sertliğini dengelemeye yardımcı olurken zencefil, hoş bir sıcaklık ekleyerek bu pembe latte’yi harika bir içeceği haline getiriyor!

Hibiscus, anti-inflamatuar, sindirime yardımcı, metabolizmayı hızlandırıcı, kolesterol düzeyine ve kan basıncının korunmasına yardımcı olan bir bitki. Aynı zamanda çay olarak tüketildiğinde en parlak, yakut kırmızısı, ekşi ve keskin aromalı bir çay elde edersiniz. Bu noktada ekleyeceğiniz badem sütü hibiskusun sertliğini dengelemeye yardımcı olur ve zencefil, hoş bir sıcaklık ekleyerek bu pembe latte’yi harika bir içeceğe dönüştürür. Emin olun, bu latteyi içerken renk terapisi alır gibi hissedeceksiniz!

MALZEMELER

Bu tarif iki kişiliktir. Bardak ölçüsü 250 ml’dir.

  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş hibiskus
  • 1 parça zencefilin rendesi
  • 1 poşet yeşil çay
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 buçuk su bardağı şekersiz badem sütü veya tercih edilen diğer bir süt
  • 1 yemek kaşığı bal ya da tercih edilen herhangi bir tatlandırıcı (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

  1. Hibiskus, zencefil, yeşil çay ve suyu bir demliğe ekleyin ve üstüne su ekleyip 2-4 dakika ağzı kapalı şekilde demlemeye bırakın.
  2. Demlendikten süresi dolunca yeşil çay poşetini çıkarın ve hibiskusun 15-20 dakika daha demlenmesine izin verin.
  3. Sıcak bir latte istiyorsanız sütü ısıtın.
  4. Çayı süzgeçten geçirip daha sonra bir de blenderdan geçirin. Isıttığınız sütü ve balı blendere ekleyin ve köpüklü ve pürüzsüz olana kadar blenderden geçirin.

Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir