TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut, İTO Meclis üyelerinin video konferans toplantısına katıldı
TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut, İstanbul Ticaret Odası (İTO) meclis üyelerinin video konferans toplantısına katıldı.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyeleri, meclis üyesi Bekir Taner Ateş’in organizasyon ve moderatörlüğünde 4 saat süren ve önemli konuların tartışıldığı video konferans toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya 27 Ekonomik Meclis Üyesi ’nin yanı sıra İTO Meclis Başkanı Öztürk Oran ve TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut da katıldı.
Katılımcıların ülkemiz ve tüm insanlığın COVID-19 felaketinden bir an evvel kurtulmayı diledikleri toplantıda üyeler sektörlerinin yaşadıkları sorunları, verilen devlet desteklerini süreçteki aksaklıkları dile getirdiler. İTO Meclis Başkanı Öztürk Oran, Kredi Garanti Fonu Başkanı’nın değişiminden kaynaklı kısa bir gecikme olduğunu ve süre aşılarak bankalara kaynak aktarıldığını, bu kaynağında 300-350 milyar kredi olarak piyasaya kullandırılacağını söyledi. Oran, sağlık ve gıda sektörlerinde sorun olmadığını, ülke genelinde 2 ay içerisinde sorunun kontrol altına alınacağını belirtti.
TEŞVİK KREDİLERİ KONUŞULDU
Toplantının bir başka önemli konusu da teşvik kredileri oldu. Kredi paketinin ismen var olup, fiilen ortada bir şeyin olmadığı ifade edilirken, özellikle bazı sektörlerin bu paketten yararlanamadığı dile getirildi. Ayrıca ABD ve Avrupa’nın birçok ülkesinde faizsiz teşvik kredilerinin verdiğinin altını çizildi.
İçinde bulunulan durumdan etkilenen sektör sahipleri kiraları veremez duruma geldiklerini ve mal sahiplerini anlayışlı davranmaları, gerekirse 3 ay kendilerinden kira almaması gerektiğini, aksi durumda devletin mal sahiplerine yönelik bir açıklama yapmasının şart olduğunu ifade ettiler.
Toplantı önümüzdeki hafta içinde de devam ettirilecek.
