Tesla Insurance hayata geçiyor; Tesla’dan aktüerlere “devrimci bir sigorta şirketi” kurmak için çağrı

 Tesla Insurance hayata geçiyor; Tesla’dan aktüerlere “devrimci bir sigorta şirketi” kurmak için çağrı

Kaliforniya’daki sürücüleri için bir sigorta ürünü test eden Tesla, CEO Elon Musk’ın “devrimci” olarak nitelendirdiği bir sigorta şirketi kurmaya hazırlanıyor. Şirketin adının Tesla Insurance olması bekleniyor. 

Tesla CEO’su Elon Musk, daha önce de kuracağını açıkladığı yenilikçi sigorta şirketine katılmaları için aktüerlere çağrıda bulundu. Analistlerle bir görüşme yapan Musk, şunları söyledi: “Özellikle yüksek enerjiye sahip aktüerler görmek istiyorum. Aktüerlik mesleğine büyük saygım var. Matematikte çok iyisiniz. Eğer sektörün ne kadar hantal olduğuyla ilgili endişeleriniz varsa ve bir değişim yaratmak istiyorsanız lütfen Tesla’ya katılın. Olmanız gereken yer burası. Biz devrimci aktüerler arıyoruz.”

Tesla CFO’su Zachary Kirkhorn, şirketin araçlarında bulunan telematik cihazlarından sürücüler ve araçlar hakkında veri toplayarak, sigorta şirketini bu temeller üzerinde kurmak istediklerini aktardı: “Tesla Insurance (Tesla Sigorta) olarak araçlardaki verileri kullandığımız, araçtaki sürücünün sürüş profilini çıkardığımız, kaza olasılıklarını hesaplayabildiğimiz ve müşteri davranışlarına göre aylık olarak prim çıkarabileceğimiz bir ürün oluşturmak için gayret ediyoruz.”

Tesla’nın Kaliforniya’daki telematik uygulamasında test aşamasını geride bıraktığını ifade eden Kirkhorn, yılın sonuna kadar başka eyaletlerde de bu test süreçlerine devam edeceklerini ve yıl sonunda ulusal bazda hizmeti kullanmaya başlayacaklarını söyledi.

Tesla CEO’su Elon Musk, sürüş teknolojilerinin ilerlemesiyle birlikte primlerin düşeceğini savunuyor.

‘YÜKSEK PRİM ÖDEMEK İSTEMİYORSANIZ, DÜZGÜN KULLANIN’

Tesla CEO’su Elon Musk, sigortanın merkezinde veri doğruluğunun olduğunu düşünen isimlerden. Piyasada rekabetçi olmanın özünde eldeki verilerin doğru bir şekilde değerlendirilmesi olduğunu söyleyen Musk, önemli olanın müşterilere davranışlarının kendi sigorta primlerini etkileyebileceklerini göstermek olduğunu ifade etti. “Eğer sigorta için daha fazla prim ödemek istiyorsanız, bunu yapabilirsiniz. Eğer ki daha az prim ödemek istiyorsanız, o zaman lütfen aracınızı düzgün kullanın” diyen Musk, “Bu seçenekleri sunduğunuz zaman müşteriye de bir seçim yapma imkanı vermiş oluyorsunuz” şeklinde konuştu.

Musk, uzun süredir sürücü-destek programları ve otonom sürüş teknolojilerinin gelişmesiyle beraber sigorta primlerinin düşeceğini iddia adam isimler arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl içinde çok kısa bir süre için sigorta ürününü piyasaya sürdükten sonra geri çeken Tesla, primleri belirlemek için araçlarından aldıkları bilgileri kullanacaklarını açıklamıştı.

İlginizi Çekebilir