
Tek bardakta yoğun lezzet: Hojicha sıcak çikolata
Japonya’dan kavrulmuş bir yeşil çay olan Hojicha, fındıksı aromasıyla sıcak çikolatayı tatlandırmak için harika bir seçim. Beyaz çikolatayla demlenmiş Hojicha çayının üstüne kızarmış marsmallow ekleyin ve karşınızda Hojich sıcak çikolata!
Üst kalitedeki Japon Bancha çayının kömür ateşinde, porselen kaplarda kavrulmasıyla elde edilen Hojicha çayı diğer yeşil çaylara göre daha yumuşak. Bu kaliteli ve gurme çay, kahverengimsi bir renge ve füme hafif karamelize bir tada sahip. Tek bardakta hem çikolata hem de çayın tadını çıkarmanın harika bir yolu bu tariften geçiyor. Gelin tarifin detaylarına bakalım.
MALZEMELER
- 250 ml süt
- 45 gr beyaz çikolata (rendelenmiş)
- Yarım yemek kaşığı Hojicha çayı
- Yarım yemek kaşığı bal
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- Mini marshmallow
YAPILIŞI
- Bir tencerede, süt ile hojicha çayını ile orta-düşük ateşte beş dakika boyunca ısıtın ve ateşten alın.
- Ocaktan aldığınız çayı beş dakika kadar daha sütün içinde bekletin. Ardından çay yapraklarını süzün.
- Beyaz çikolatayı, balı ve vanilya özünü demlediğiniz çayın içine ekleyin ve lezzetler iyice karışana kadar karıştırın.
- Servis için içeceği bir bardağa dökün ve üzerine kızarmış mini marshmallow koyun.
PÜF NOKTALARI
- Demleme bittikten sonra süzme işini kolaylaştırmak istiyorsanız, metal çay demleme süzgeci kullanabilirsiniz.
- Beyaz çikolatayı, balı ve vanilya özünü ve demlediğimiz çayı lezzetlerinin birbirine geçmesi için karıştırırken biraz köpük istiyorsanız çırpabilirsiniz.
- Servis sırasında çayın üstüne ekleyeceğiniz mini marsmallowların dışını kızartabilir ya da direkt bardağa ekleyebilirsiniz. Marshmallow kullanmak istemiyorsanız sorun değil, bu içecek marshmallowsuz da harika!
Afiyet olsun.