“Takım ruhu ve istikrar: Bizi başarıya taşıyacak olan bu”

 “Takım ruhu ve istikrar: Bizi başarıya taşıyacak olan bu”

VHV Reasürans, sigorta sektörüne olan inancın kuvvetlenmesine yönelik önemli bir adım attı. Dubai Sigorta satın alımı ile gündemde olan VHV Reasürans’tan gelen açıklamalarda, sigortacılığın uzun vadeli hesaplamalar gerektirdiğinin, bu bağlamda VHV Grup’un Türkiye piyasalarına inancının eksilmediğinin altı çizildi.

VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, 2022 yılının ilk yarısının tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik koşullar nedeniyle zor geçtiğini belirterek, “Sektör genelinde aktif kârlılığın düşüşte olduğunu görsek de VHV ailesi olarak en büyük güvencemiz koordine ve etkili biçimde çalışma konusunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ekibimiz ve sağladığımız istikrarlı güven ortamı. Bu takım ruhu ve istikrar sayesinde Dubai Sigorta’da gerçekleştireceğimiz operasyonların bizi başarıya taşıyacağından hiç şüphemiz yok. Disiplinli ve özenli çalışmamız, VHV Reasürans’da olduğu gibi Dubai Sigorta’da da her koşulda fark yaratmamızı sağlayacak” diye konuştu. Yeni dönemde değişimi yakalamanın önemini vurgulayan Stahl, sözlerine şu şekilde devam etti: “Zor bir yarıyıl yaşadık. Enflasyon ve beraberinden gelen maliyet artışları sigorta sektörünü doğrudan etkiliyor. Diğer sektörlerde olduğu gibi sigortacılık da değişime ayak uydurmak durumunda. Bu sebeple karar alıcıların üzerine düşen, kârlılığı koruma konusunda yeni stratejilerin peşine düşmek. VHV Reasürans olarak biz de gelişmekte olan her türlü finansal teknoloji ve girişimin yakından takipçisiyiz.”

‘REASÜRANSTA YUKARI YÖNLÜ FİYAT BASKISI VAR’

Sigortacılığın öngörülerle hareket eden bir sektör olduğunu ifade eden Maximilian Stahl, özellikle global arenada yaşananların sektörün öngörülerini de derinden etkilediğini söyledi. Stahl, “Yılın ilk yarısında enflasyon ve artan faiz oranlarının birleşimi, reasürörlerin bilançolarını ve rezervlerini ayarlamalarına ve aynı zamanda durgunluk ortamının da hasar yükünü nasıl artırabileceğini göz önünde bulundurmalarına neden oldu. Fakat yılın ikinci yarısına yönelik yukarı yönlü fiyat baskısı sürüyor” diye konuştu. Buna karşın yıl sonu hedeflerini yakalama konusunda VHV Reasürans’ın azim ve kararlılıkla operasyonlarına devam ettiği kaydedildi.

‘ÇÖZÜM SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA POLİTİKALARINDA’

Maximilian Stahl, aynı zamanda sürdürülebilirliği sağlamak adına, somut adımlar atmanın önemine vurgu yaptı. Stahl, “Sürdürülebilirlik bizim için yalnızca kâğıt üzerinde kalan bir prensip değil, uzun vadeli büyüme stratejimizin temel dayanağı. Geniş perspektiften bakıldığında sürdürülebilirlik ilkelerinin her biri sigortacılığın geleceği için büyük önem taşımakta. Sürdürülebilir çözümlerin her sektör için krizlerin negatif etkisini minimuma indirebileceğini ve risk yönetimini kolaylaştıracağını biliyoruz. İçinde bulunduğumuz zor dönemin şekillenmesinde en büyük pay sahibi; enflasyon, doğal afetler ve Rusya-Ukrayna savaşının global etkileri. Başta Avrupa olmak üzere tüm dünyayı derinden etkileyen Rusya-Ukrayna savaşı finansal öngörülerde bulunmayı oldukça zorlaştırdı. Bununla beraber yapılan risk hesaplamalarında enflasyon artık önemli bir kalem ve bu durum maliyetlere ciddi oranda yansıyor. Sürdürülebilir kalkınma politikalarıyla bu etkileri minimum zararla atlatmak ve tekrarlanmamaları için çalışmak mümkün. VHV Reasürans olarak biz, çevresel, sosyal ve yönetimsel sorumluluklarımızın farkındayız. Bizim üzerimize düşen, yönetmelikleri taviz vermeden uygulamak. Dün olduğu gibi bugün de sürdürülebilir kalkınma yönetmelikleri konusunda hassasiyetimizden ödün vermeden çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir