Stres gidermeye yardımcı 3 esans

 Stres gidermeye yardımcı 3 esans

Birçok insan ağrılarını azaltmak, uyku kalitesini iyileştirmek, stresten kurtulmak için alternatif tedavi yöntemlerinden yardım almaktadır. Bu yöntemlerden biri olan aromaterapi 5000 yılı aşkın bir süredir neredeyse tüm kültürlerde değer gören güvenilir bir uygulamadır.

Esanslar olarak bilinen aromaterapi yağları, çiçeklerde ve bitkilerde bulunan biyolojik olarak aktif bileşenlerin oldukça konsantre bir formunu içerir. Aromaterapi, vücut, zihin ve ruh sağlığını dengelemek, uyumlulaştırmak ve teşvik etmek için uçucu yağların kullanılmasıdır. Aromaterapinin tadını çıkarmanın birçok yolu vardır, en hızlı yolu ise solumaktır. Banyo suyuna birkaç damla esans eklemek, burnunuza ve cildinize aynı anda fayda sağlar ve rahatlatıcı bir spa deneyimi sunar. Aynı zamanda esanslar doğrudan cilde sürülebilir.

İşte özellikle stres gidermek için önerilen esanslar:

Lavanta:

lavanta-yagi

En yaygın esanslardan biri olan lavanta, sakinleştirici, rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Huzursuzluk, sinirlilik, panik atak ve çok yönlü genel sinir gerginliğini giderirken iç huzuru ve huzurlu uykuyu geliştirmeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda lavantanın, kaygı ve depresyonun azaltılmasına yardımcı olduğunu ve yararlı bir ağrı kesici olduğunu bulmuştur.

Lavanta kokusu, duygusal tepkilerimiz ve hatıralarımıza bağlı limbik sistemimiz de dahil olmak üzere beyin yollarını uyarır. Yatak odanızdaki bir yağ difüzörüne birkaç damla eklemeyi deneyebilirsiniz. Ya da stres zamanlarında boynunuzun arkasına masaj yapmayı deneyin.

Bergamot:

bergamot-yagi

Bergamot yağında bulunan flavonoidler sinirleri yatıştırarak gerginliği, kaygıyı ve stresi azaltır. Bu özellikler aynı zamanda uykusuzluk, yüksek tansiyon ve depresyon tedavisinde etkilidir. Bergamot yağı, vücudunuzdaki dopamin ve serotonin gibi “iyi hissettiren” hormonları da uyarabilir. Citrus bergamia ağacından elde edilen bergamot yağı, ağrı kesici ve antibiyotik özellikleri de dahil olmak üzere birçok başka faydaya sahiptir.

Ylang-ylang:

ylang-ylang-yagi

Cananga odorata ağacının çiçeklerinden yapılmış olan bu esans, rahat bir his uyandırırken sinirsel rahatsızlıkları, stres, öfke ve endişeyi yatıştırır veya sakinleştirir. Ylang-ylang’ın, kan basıncını düşürmede etkili olduğu tespit edilmiştir. Depresyon için bir çare olarak, “kalbi genişletme” yeteneğine sahip olduğu söylenir. Birçok depresyon hastası, esansların ilaçlara doğal bir alternatif sunduğunu savunmaktadır. Ylang-ylang, duygusal refahınızı iyileştirmek söz konusu olduğunda tüm esansların en yararlılarından biri olabilir.

 

İlginizi Çekebilir