Sağlıklı ve yapımı kolay 4 chia puding tarifi
Chia hem sağlıklı olması hem de tok tutması nedeniyle son dönemde oldukça popüler. Chia pudingler sağlıklı bir kahvaltı alternatifi olsa da, atıştırmalık veya tatlı olarak da tadını çıkarabilirsiniz.
Çikolatalı muzlu chia puding
Malzemeler:
3 yemek kaşığı chia tohumu
3/4 bardak badem sütü veya seçtiğiniz herhangi bir süt
1 yemek kaşığı kakao
1/2 muz püresi
Üstü için:
Muz dilimleri
Çikolata veya fındık
Yapılışı:
1. Bir karıştırma kabına muz ezin, chia tohumu, kakao ve süt ekleyin ve çırpın.
2. 5-10 dakika beklettikten sonra hazırladığınız karışımı bir fincana ya da kaseye aktarın, üzerini kapatın ve en az 2 saat veya gece boyunca soğutun.
3. Servis yapmadan önce üzerine muz dilimleri ve bitter çikolata ekleyin
Çilekli chia puding
Malzemeler:
3 yemek kaşığı chia tohumu
3/4 bardak seçtiğiniz herhangi bir süt
3-4 adet taze veya dondurulmuş çilek
Üstü için:
Çilek
Ceviz
Yapılışı:
1. Bir karıştırma kabında çilek, chia tohumu ve süt ekleyin, karıştırın.
2. 5-10 dakika beklettikten sonra hazırladığınız karışımı bir fincana ya da kaseye aktarın, üzerini kapatın ve en az 2 saat veya gece boyunca soğutun.
3. Servis etmeden önce üzerine taze çilek ve fındık ekleyin.
Limon ve yaban mersinli chia puding
Malzemeler:
3 yemek kaşığı chia tohumu
3/4 su bardağı badem sütü veya istediğiniz herhangi bir süt
1/3 su bardağı taze veya dondurulmuş yaban mersini
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Üstü için:
Yaban mersini
Badem
Yapılışı:
1. Bir karıştırma kabında chia tohumlarını, yaban mersini, limon kabuğu rendesi ve sütü karıştırın. İyice birleşene kadar çırpın.
2. 5-10 dakika beklettikten sonra hazırladığınız karışımı bir fincana ya da kaseye aktarın, üzerini kapatın ve en az 2 saat veya gece boyunca soğutun.
3. Servis etmeden önce üzerine yaban mersini ve badem ekleyin.
Kahveli chia pudingi
3 yemek kaşığı chia tohumu
1/2 bardak badem sütü veya seçtiğiniz herhangi bir süt
1/4 su bardağı kahve
Üstü için:
Ceviz içi
Yapılışı:
1. Bir karıştırma kabında chia, kahve ve sütü karıştırın. İyice birleşene kadar çırpın.
2. 5-10 dakika beklettikten sonra hazırladığınız karışımı bir fincana ya da kaseye aktarın, üzerini kapatın ve en az 2 saat veya gece boyunca soğutun.
Notlar:
- Chia pudingi buzdolabındaki hava geçirmez bir kapta 5 güne kadar saklanabilir.
- Bir tatlandırıcı olarak akçaağaç şurubu, bal veya istediğiniz tatlandırıcıyı kullanabilirsiniz.