Otantik ve geleneksel: Masala çayı

Otantik ve geleneksel: Masala çayı

Sadece 15 dakika içerisinde hazırlayabileceğiniz siyah çay, süt, taze zencefil ve baharatların karışımından oluşan geleneksel Hint içeceği Masala çayının yapılışını tarifimizde keşfedin.

Hindistan Yarımadası’nda ortaya çıkan ve siyah çayın süt, taze zencefil, kakule, karanfil ve tarçın gibi Hint baharatlarının karışımıyla demlenmesiyle elde edilen Masala çayı, geleneksel olarak sıcak servis ediliyor. Şimdi gelin bu içeceğin nasıl yapıldığına bakalım.

MALZEMELER

Bu tarif iki kişiliktir. Bardak ölçüsü 250 ml’dir.

  • Siyah çay (2 tane poşet çay veya 2 yemek kaşığı açık çay kullanabilirsiniz)
  • 375 ml su
  • 125 ml süt (Herhangi bir süt kullanabilirsiniz)
  • Dilimlenmiş taze zencefil
  • 4 tane kakule çekirdeği
  • Yarım çay kaşığı rezene tohumu
  • 4 tane karanfil
  • 1 tane tarçın çubuğu
  • Birer çimdik karabiber ve tuz
  • 2 yemek kaşığı tatlandırıcı (Bal, akçaağaç şurubu, esmer ya da beyaz şeker kullanabilirsiniz)

YAPILIŞI

  1. Öncelikle küçük sos tenceresinde su ve baharatları orta-yüksek ateşte su yavaşça kaynama noktasına gelene kadar kaynatın.
  2. Siyah çayı ekleyin. 5 dakika daha kaynatın.
  3. Ocağı kısığa alıp süt ve tatlandırıcıyı ekleyin. Kısık ateşte 2-3 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
  4. Bir süzgeç yardımıyla içeceği iki bardağa süzerek bekletmeden servis edin.

PÜF NOKTALARI

  • Taze baharat kullanın. Mutfakta her zaman baharat dolabınızda en çok geçen seneden beri olan baharatları kullanın. Çünkü taze her zaman iyidir ve en güzel aroma ile lezzeti tazeyken yakalarsınız.
  • Öğütülmüş baharatlar yerine öğütülmemiş tane formunda olan baharatları kullanın. Bu tarifte de kakule gibi taneli baharat olduğundan hafifçe havanda ezin.
  • Tatlandırıcı seçimi ve miktarı tamamen size kalmış. Damak zevkinize göre istediğiniz tatlandırıcıyı kullanabilirsiniz.
  • Hindistan’da masala çayı tam yağlı süt ile yapılmakta. Siz de tam yağlı süt veya bitki bazlı başka bir çeşit süt de kullanabilirsiniz. Bu tarif için bitki bazlı süt önerimiz yulaf sütü ve badem sütü!

Afiyet olsun.