Koronavirüs siber saldırı riskini artırıyor

 Koronavirüs siber saldırı riskini artırıyor

Virüsün iş hayatına olan etkisinin önüne geçmek için çalışma hayatına ev ortamında devam edenler bu defa yeni bir risk ile karşılaşıyor: Siber riskler.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın hastalık olarak kabul edilen yeni tip koronavirüs, iş hayatına olan etkisini de sürdürüyor. Virüsün iş yerleri ve ofislerde çalışanlar arasında dolaşımını engellemek için işlere evden devam edilmesi kararı alındı. ABD’li işverenlerin salgının önüne geçmek için aldığı bu önlem siber saldırı gibi yeni bir riskin ortaya çıkmasına sebep oldu. 6 Mart günü Aon, işverenleri evden çalışanların güvenli uzak ağlara bağlanabilmelerini sağlamak için bir danışma belgesi yayımladı. Aon Kıdemli Başkan Yardımcısı Stephanie Snyder, evden çalışmaya alışkın olmayan, doğru siber güvenlik uygulamalarına sahip olmayan çalışanların, iki faktörlü kimlik doğrulamasına sahip olmasının kritik bir önemi olduğuna değindi.

‘EVDEN ÇALIŞANLAR SAVUNMASIZ OLABİLİR’

Evden çalışanlar kimlik avı keşiflerine karşı özellikle savumasız kalabiliyor. Aon, dünya çapında tahmini 100 bin enfekte hasta olan koronavirüs ile ilgili uyarılar olarak gönderilen spam e-postaların rapor edildiğini bildirdi. Bu zararlı e-postalar hacker’ların fidye isteme veya veri çalma fırsatı elde edebileceği kötü amaçlı bir yazılım yerleştirmek için kullanılıyor. Aon yayınladığı raporda, kamu alanlarında şifresiz internet ağlarına bağlanan çalışanların potansiyel bir saldırıya maruz kalabileceğini de aktardı. Yetkililer, işverenlerin bu gibi risklerden kaçınmak için katı güvenlik protokollerine sahip olması gerektiğinin de altını çizdi.

İlginizi Çekebilir