Kısa Süreli Eğitim Programları online platformda

 Kısa Süreli Eğitim Programları online platformda

Sigorta sektörünün ihtiyaçları gözetilerek her ay planlan ve sektöre sunulan Kısa Süreli Eğitimler kapsamında birbirinden değerli eğitimlere yer veriliyor. Günlük 2-4 saat arasında değişen sürelerle planlanan ve eğitim sonrası katılım sertifikası verilecek olan kısa süreli online eğitim programları aşağıda yer almaktadır.


Yeni başlayanlar için online “Sigorta Hukuku” eğitimi 

COVID-19 önlemleri kapsamında Yeni Başlayanlar için Sigortacılığa Giriş Programı’na ara verilmişti. Şirketlerden gelen talepler de göz önüne alınarak Yeni Başlayanlar için Sigortacılığa Giriş programı TSEV tarafından ayrı ayrı eğitimler olarak yeniden tasarlandı.

Ekim ayında Sigortacılığa Giriş eğitimine olan yoğun talep sonrasında Kasım ayı için Av. Bayram Battal tarafından gerçekleştirilecek olan “Yeni Başlayanlar için Sigorta Hukuku- Hayat” (4-5 Kasım) ve Av. Nuray Dinçment tarafından gerçekleştirilecek olan “Yeni Başlayanlar için Sigorta Hukuku-Hayat Dışı” (26-27 Kasım) eğitimleri planlandı. Bu eğitimler ile sigorta sektörüyle yeni tanışan katılımcıların ve kurumsal sigortalıların sigorta departmanında çalışanların sigorta tekniği ve hukuku ile ilgili temel bilgileri edinmesi, hayat/hayat dışı sigorta ürünlerini ve hasar işleyişini tanımaları, sigorta sektöründe var olan kavramları tanımaları hedefleniyor. Eğitimlerin içerik ve takvimleri ilgili detaylı bilgiye TSEV web sitesinden ulaşabilirsiniz.


TSEV Instagram hesabını takip edenler; ücretsiz eğitim fırsatlarını kaçırmıyor

TSEV sosyal medya hesapları üzerinden geçtiğimiz senelerde sigorta farkındalığını artırmayı amaçlayarak paylaşımlarda bulunuyordu. Bilgilendirmeler sonrasında soru-cevap etkinliği ile çekiliş düzenleyerek takipçilerinin aktif katılımını sağlamıştı.

Soru-cevap etkinliğinin devam ettirilmesi talebi üzerine TSEV Instagram hesabında yayınlanacak soruya doğru cevap verenler arasında yapılacak çekilişlerle kısa eğitimlere ücretsiz katılma fırsatı sunuluyor.

TSEV Instagram hesabını takip ederek fırsatlardan öncelikli olarak haberdar olabilirsiniz. 

instagram.com/tsev.egitim


Aralık ayında SEDDK eğitimleri planlanacak

Sektörden gelen talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda Aralık ayında Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) ile birlikte online eğitimler planlandı. Eğitimlere ilişkin tarih ve eğitmen bilgileri Kasım ayında TSEV internet sitesinde duyurulacak. Güncel bilgiler için 

www.tsev.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. 

BES Devlet Katkısı İşlemleri Denetimi

BES Otomatik Katılım İşlemleri Denetimi

Bireysel Kredilerle Bağlantılı Sigorta Uygulamaları

Denetim Metodolojisi Çerçevesinde Solvency II Yurt Dışı Uygulamaları

Katılım Sigortacılığı (Tekaful Sigortası) İlkeleri
Türkiye’de Gelişim Süreci ve Mevzuat Çalışmaları

Kişisel Verilerin Korunması Kanununun Sigortaya İlişkin Hükümleri

Türkiye Mevzuatında Teknik Karşılıklar, Teknik Karşılıkların Hesaplama Yöntemleri, TFRS 17’ye Geçiş Süreci ve Sigortacılık Sektörüne Etkileri

Sigorta Şirketlerinin Sermaye Yeterliliği ile Mali Bünyelerinin (Kapasite) Analizi ve Solvency 2

Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketlerinde İç Sistemler Denetimi

Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi

Türk Ticaret Kanunun Sigortaya İlişkin Hükümleri (Hayat Dışı)

Türkiye Muhasebe Standardı (TMS) ve Türkiye Finansal Raporlama
Standartları (TFRS)

Hayat Sigortalarında Tazminat İşlemleri ve Denetimi

Hayat Dışı Sigortalarda Tazminat İşlemleri ve Denetimi


Etkin MS Excel (Orta Seviye) (Online)

“Etkin MS Excel (Orta Seviye) (Online)” eğitimi 16, 17, 18 ve 19 Kasım tarihlerinde Ulaş Çardak tarafından online olarak gerçekleştirilecek. Eğitim ile birlikte mevcut excel kullanıcıları için daha etkin çözüm ve uygulamalar ile işlerin kolaylaşıp, katılımcıların iş hayatında öne çıkmalarına yardımcı olacak yetkinlik kazanmaları amaçlandı. Bu eğitim sonunda katılımcıların “Sihirbaz ve Şablonların Kullanımı, “Dosya (Kitap) İşlemleri”, “Grafikler ile Çalışma”, “Çizim Yapma ve çizim Araçları”, “Çalışma Sayfasını Web Ortamına Aktarma”, “Formüller ile Çalışma”, “Fonksiyonlar (İşlevler)”, “Matematik ve Trigonometri İşlevlerini Kullanma”, “İstatistiksel İşlevleri Kullanma”, “Finansal Fonksiyonlara Örnekler”, “Veri Kullanımı”, “Özet Tablo ve özet Grafik Sihirbazını Başlatma” vb. konularda bilgi sahibi olması amaçlanıyor. Detaylı bilgi ve kayıt için www.tsev.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.


Çalışan Performansını ve Gelişimini Etkileyen Bireysel Yaklaşımlar (Online)

“Çalışan Performansını ve Gelişimini Etkileyen Bireysel Yaklaşımlar (Online)” eğitimi 5 ve 6 Kasım tarihlerinde Mehmet Muratoğlu tarafından online olarak gerçekleştirilecek. Özellikle yıl sonuna yaklaşırken sektörün ihtiyaçları göz önünde bulundurularak oluşturuldu. Eğitim ile birlikte katılımcıların bireysel performansı etkileyen değişkenlerin (MARS modeli) nasıl yorumlanması gerektiğini; iş arkadaşlarının ve ekip üyelerinin beklentilerinin belirlenerek nasıl yönetildiğini; iletişim kurulmasında, işlevsel (göreve dayalı) ve süreç (iş yapma biçimi) ilişkisinin nasıl oluşturulduğunu; daha üretken iş ilişkileri için iletişim tarzlarını ve davranışların yönetilmesini; sözsüz mesajların daha etkili bir şekilde nasıl verildiği ve anlaşıldığını ve bireysel performans uyumunun takım oluşumundaki etkisinin anlaşılması amaçlanıyor. Detaylı bilgi ve kayıt için www.tsev.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir