Kendi sütlü çikolatanızı yapın

 Kendi sütlü çikolatanızı yapın

Dünya Sütlü Çikolata Günü’nüz kutlu olsun. Bugüne özel yapımı kolay ve sağlıklı bir ev yapımı çikolata tarifi hazırladık. 

Çikolatayı hepimiz seviyoruz. Şaşırtıcı olan ise çikolatanın aslında sağlıklı bir atıştırmalık olduğunu çoğu kişinin bilmemesi. Bu sağlıklı atıştırmalıklar ise %85 veya daha fazla kakao içeren gerçekten zengin, yüksek kaliteli, düşük şekerli çikolata anlamına geliyor. Ancak bu tür çikolataları bulmak gerçekten zor olabilirken, daha yüksek ile daha düşük kalite arasında büyük bir tat farkı bulunuyor. Kaliteli markaların çikolataları ise son derece pahalı olabiliyor.

Bu nedenle, bu sorunları çözmek için en sevdiğimiz çikolata tarifini paylaşmaya karar verdik.

Malzemeler:

1/2 su bardağı kakao yağı

1/2 su bardağı hindistan cevizi yağı

1/2 su bardağı ham organik kakao tozu (internetten temin edebilirsiniz)

1/4-1/2 su bardağı agave şurubu (internetten temin edebilirsiniz)

Süt

Yapılışı:

 1. 1/2 su bardağı kakao yağı rendeleyin. Rendelendiğinde daha kolay erir.

2. Kakao yağı ve hindistan cevizi yağını ben mari usulü eritin, pürüzsüz olana kadar karıştırın.

3. 1/2 su bardağı kakao tozunu erittiğiniz kakao ve Hindistan cevizi yağına ekleyin. Karıştırmaya devam edin.

4. Çikolatanızı tatlandırmak istiyorsanız, karışıma 4-6 yemek kaşığı agave şurubu ekleyin ve karıştırın. İstemiyorsanız, bu adımı atlayabilirsiniz.

5. Çikolatanın tadını kontrol edin ve istediğiniz oranda süt ekleyin.

6. Hazırladığınız eritilmiş çikolatayı kalıba dökün. Çikolatayı 30 dakika dondurucuya veya 60 dakika buzdolabına koyun.

Gerçek çikolatanın ne kadar lezzetli olduğuna şaşıracaksınız. Afiyet olsun.

 

Avatar

Gizem Tufan

gizem@sigortacigazetesi.com.tr

İlginizi Çekebilir