Kadınlar erkeklere göre trafikte daha temkinli

 Kadınlar erkeklere göre trafikte daha temkinli

2008’de Türkiye’deki yaklaşık 20 milyon sürücünün 3 milyonu, yani %17’si kadındı. 2017’ye gelindiğinde ise 28 milyon sürücünün 7 milyonunun kadın olduğu görülüyor.

Trafikteki kadın sürücü sayısı her geçen gün artışını sürdürüyor. 2008 yılında Türkiye’deki sürücülerin %17’si kadınken, bu oran 2017 yılında %25’e çıktı. Genel olarak direksiyon başında daha temkinli olan kadınlar, yapılan araştırmalara göre güvenlik önlemleri konusunda da erkeklerden daha titiz davranıyor.

Trafiğe çıkan kadın sürücü sayısı yıllara göre artış gösteriyor. Özellikle büyük şehirlerde eskisine kıyasla daha çok kadın sürücü trafiğe çıkıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre 2008 yılında Türkiye’deki yaklaşık 20 milyon sürücünün 3 milyonu, yani %17’si kadındı. 2017 yılına gelindiğinde ise 28 milyon sürücünün 7 milyonunun kadın olduğu görülüyor. Yani trafikteki kadın sürücülerin oranı%17’den %25’e yükseldi.

ERKEKLER HIZ YAPMAYA MEYİLLİ

Sanılanın aksine, araştırmalar kadın sürücülerin trafikte daha dikkatli olduğunu gösteriyor. Insurethebox.com tarafından Ocak 2017-Aralık 2018 arasında yapılan araştırmaya göre, erkeklerin kadınlardan %46 daha fazla hız yapmaya meyilli oldukları görüldü. 17-25 yaş aralığına bakıldığında ise bu oran %55’e yükseliyor. Araçlarına sigorta yaptırmayan erkekler ise kadınların 3 katı olarak kayıtlara geçiyor.

KADINLAR DİREKSİYONDA DAHA TEMKİNLİ

Tamoniki.com’un araştırmalarına göre trafikteki kadın erkek alışkanlıkları incelendiğinde ise erkekler direksiyon başındayken kadınlardan %25 daha çok sigara içiyor. Söz konusu kırmızı ışıkta geçmek ise erkekler bu yanlış hareketi kadınlara oranla %33 daha fazla yapıyor. Erkek sürücülerin %50’si emniyet kemeri kullanmamaya yatkın. Erkeklerin %17’si, kadınların ise %13’ü araç kullanırken sigara içiyor. 2018’de kaskodan faydalanan araçların %67’sinin sürücü koltuğunda erkekler otururken %33’ü de kadınlardı.

Tamoniki.com’un CEO’su Pedro Tabernero, her sene kadın sürücü sayısının arttığını ve bundan mutluluk duyduklarını söylüyor. Tabernero, “Kadınlar genel olarak trafikte daha sakin ve temkinli. Kasko ve trafik sigortası yaptıranlara baktığımızda kadın sürücü sayısının daha fazla olduğunu görüyoruz. Hem kendilerini hem de olası kazalarda karşı tarafın güvenliğini düşündükleri için bu teminatları düzenli olarak yaptırıyorlar” dedi

İlginizi Çekebilir