Insurtech Festivali Eylül’de başlıyor!

 Insurtech Festivali Eylül’de başlıyor!

Yıldız Teknopark bünyesinde 2019 yılında kurulan InsurTech Hub; insurtechin dünya devleri ile güçlerini birleştirerek eylül ayı boyunca dünyanın her yerinden 10 binin üzerinde kişinin katılacağı online etkinlikleri Quick Sigorta sponsorluğunda düzenleyecek. 10 EylüldeOnline InsurTech Demo Day” yarışmasıyla başlayan bu etkinlikler InsurTech Summit&Networking ve ITC Global Zirve ile devam edecek.

Türkiye’nin en başarılı teknoparkı Yıldız Teknopark bünyesinde 2019’da sigorta sektöründeki startup’ları desteklemek amacıyla kurulan InsurTech Hub, eylül ayı boyunca sigorta sektörüne yönelik yapılacak üç büyük etkinliğin duyurusunu yaptı.

Bu etkinliklerden biri olan ve Quick Sigorta sponsorluğunda gerçekleşecek “Online InsurTech Demo Day” yarışması için başvurular başladı. 16 Eylül’de yapılacak InsurTech Summit &Networking ve 21-23 Eylül’de online gerçekleştirilecek ITC Global Zirve ise sektör temsilcilerini bir araya getirmeyi hedefliyor.

Etkinliklerin online ve yenilikçi olacağını söyleyen InsurTech Hub Genel Müdürü Emre Kutlu “Birbirinden inovatif startupların sunumlar yaptığı ve çok önemli profesyonellerin konuşmaları ile zenginleştirdiği bu etkinliklerle sektörün dijital dönüşümüne ciddi bir katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Kısaca çok verimli bir eylül ayı bizleri bekliyor.” dedi.

DEMO DAY BAŞVURULARI BAŞLADI

InsurTech ev sahipliğinde, Yıldız Teknopark’ın desteğiyle yapılacak ilk etkinlik Online InsurTech Demo Day olacak. Quick Sigorta sponsorluğunda 10 Eylül’de gerçekleştirilecek yarışma için başvurular başladı. Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar ve Quick Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Pınar Güzey; AcerPro Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Acer ve Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci’nin yarışma jürisinde yer alacağı bu etkinlikte ön elemeyi geçen 10 insurtech girişimcisinden 5 dakika içerisinde ürünlerini tanıtmaları beklenecek. Kazananlar, Dijital Insurtech Zirvesi’nde dünyanın her yerinden gelen insurtechler ile birlikte yarışacaklar ve kendilerini tüm dünyaya tanıtabilecekler.

InsurTech Hub Genel Müdürü Emre Kutlu ülkemizdeki tüm insurtechleri bu Demo Day’e başvurmaya davet ettiklerini söylerken,Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar ise şöyle konuştu:

“Quick Sigorta olarak ilk günden beri hem gençlere hem de teknolojiye yatırım yapıyoruz. Sektörün geleceğini de teknolojide ve gençlerde görüyoruz. Insurtechler buna en güzel örnek. Geçen sene sponsor olduğumuz Global Insurtech Zirvesi’ne bu sene de sponsoruz. Insurtech Zirvesi öncesinde yapılacak Demoday’de ise ülkemizden katılan tüm insurtechleri dinleyip, jürimizle birlikte kazananları belirleyeceğiz. Kazananlar, Insurtech Zirvesi’nde dünyanın her yerinden gelen insurtech’ler ile birlikte yarışacaklar ve kendilerini tüm dünyaya tanıtabilecekler. Bu anlamda ülkemizdeki tüm insurtech’leri bu Demoday’e başvurmaya çağırıyorum.”

TÜRKİYE’NİN İLK ONLINE INSURTECH ZİRVESİ

Dünyanın en büyük insurtech etkinliklerini düzenleyen ITC ve DIA, yerel sigorta alanındaki yeni gelişmeleri ve insurtech inovasyonundaki en son gelişmeleri vurgulayarak dünya çapında 30’dan fazla bölgesel, sanal durak düzenleyecek. 16 Eylül’de Türkiye durağına InsurTech Hub ev sahipliği yapacak.

Quick Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Pınar Güzey, Türkiye’nin ilk online insurtech ve sigortacılık zirvesi olma özelliğini taşıyan InsurTech Summit’in, katılımcılara en yeni teknolojilerden haberdar olma, startuplar ile tanışma ve profesyonel yöneticilerle networking imkanları sağlayacağını belirtti. 10 Eylül’de yapılacak InsurTech Demo Day yarışmasında seçilecek en iyi 3 startup, Quick Sigorta’nın katkısıyla bu etkinlikte sahne alacak.

InsurTech Hub’ın platin sponsoru olan Katılım Emeklilik’in Genel Müdür Yardımcı İsmail Aydemir ve ‘Bildiğimiz Sigortacılığın Sonu’ kitabının yazarı Rob Galbraith de konuşmacı olarak zirvede yer alacak.

AYIN SON ETKİNLİĞİ ITC GLOBAL OLACAK

Eylül ayında bu alandaki son etkinlik ise Las Vegas’ta düzenlenen dünyanın en büyük insurtech zirvesi ITC Global olacak. 21-23 Eylül’de online olarak gerçekleşecek bu etkinlikte en son insurtech gelişmeleri ve sigortacılıkta inovasyonlar anlatılacak. 200’den fazla konuşmacının katılacağı ITC Global, günde 24 saat yayın akışı, birebir networking imkanı, eğlenceli gösteriler ile katılımcıları bekliyor. InsurTech Hub, üye şirketlerine ücretsiz bilet imkanı sunarken üye olmayanlar için de Türkiye sigorta sektörü için geçerli indirimler sağlanacak.

Sınırlı sayıda katılımın olacağı etkinliklerde yerinizi şimdiden ayırtmak ve etkinlikler hakkında bilgi almak için www.insurtech.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir