Hızlı ve kolay 3 atıştırmalık tarifi

 Hızlı ve kolay 3 atıştırmalık tarifi

İster yemekten sonra, ister gün içinde. İşte sadece 5 dakikada yapacağınız pratik atıştırmalıklar.

Çikolatalı Fıstık Ezmeli Yulaflı Bar

çikolata-bar

Malzemeler:

 200g yulaf

135g yulaf unu

1 su bardağı Hindistan cevizi yağı

1/4 çay kaşığı tuz

1 bardak fıstık ezmesi

280gr bitter çikolata

1 çay kaşığı vanilya özü

Yapılışı:

1.Büyük bir kapta hindistan cevizi yağı, bal ve vanilya özünü karıştırın daha sonra yulaf ve tuz ekleyerek karıştırmaya devam edin.

2.22×22 cm kare fırın tepsisi veya 20×25 cm dikdörtgen fırın tepsisine üzerine yerleştirdiğiniz pişirme kağıdı üzerine yulaf ezmesi karışımının 2/ 3’ünü fırın tepsisinin altına bastırın, buzdolabında saklayın.

3.Çikolata ve fıstık ezmesini benmari usulü ile birlikte eritin. Buzdolabında hazırladığınız yulaf ezmesi tabanının üzerine dökün.

4.Kalan yulaf ezmesi karışımını çikolatalı fıstık ezmesi karışımının üzerine serpin.

5.2 saat boyunca buzdolabında saklayın. Kareler halinde kesin.

Tahinli Fudge

tahinli-fudge

Malzemeler:

2¼ bardak tahin

1/2 su bardağı (160g) akçaağaç şurubu

1/2 su bardağı Hindistan cevizi yağı

85g  Antep fıstığı

1/4 su bardağı çikolata parçaları

2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi

1 çay kaşığı vanilya özü

1 tutam tuz

Yapılışı:

 1.Büyük bir kapta tahin, hindistan cevizi yağı, antep fıstığı, çikolata parçaları ve tuzu karıştırın.

2.20 cm kare pişirme kabı üzerine yerleştirdiğiniz pişirme kağıdı üzerine bu karışımı dökün ve eşit şekilde yayın.

3.2 saat boyunca buzdolabında bekletin. Kabından çıkarın, karelere kesin.

Hurmalı Sağlıklı Atıştırmalık

atıştırmalık

Malzemeler:

400g çekirdeksiz hurma

180g ceviz

2 yemek kaşığı fıstık ezmesi

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

2 yemek kaşığı kakao tozu

1/2 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi

1-2 yemek kaşığı susam

1/8 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı vanilya özü

Yapılışı:

1.Cevizleri mutfak robotundan ufalanana kadar 20-30 saniye geçirin.

2.Çekirdeksiz hurma, kakao tozu, hindistan cevizi yağı, fıstık ezmesi, rendelenmiş hindistan cevizi, vanilya özü ve tuz ekleyin. Birbirine karışana kadar ve yapışkan kıvama gelene kadar karıştırın.

3.20 cm kare pişirme kabı üzerine yerleştirdiğiniz pişirme kağıdı üzerine karışımı ekleyin. Biraz susam serpin. Bir kaşık yardımıyla karışımı pişirme kabının altına doğru bastırın, üzerini örtün ve 30 dakika buzdolabına koyun.

 

İlginizi Çekebilir