Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Aksu: “Acenteleri mağdur edecek hiçbir işlemin içinde olmayız”

 Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Aksu: “Acenteleri mağdur edecek hiçbir işlemin içinde olmayız”

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Bülent Aksu, mesafeli akdedilen sigorta sözleşmelerine ilişkin yönetmelikle ilgili olarak, “Sigorta acentelerini mağdur edecek hiçbir işlemin içinde olmayız” ifadelerini kullandı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çıkarılan ve 09 Mayıs 2020 tarihinde Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Sigortacılık Kapsamında Değerlendirilecek Faaliyetlere, Tüketici Lehine Yapılan Sigorta Sözleşmeleri İle Mesafeli Akdedilen Sigorta Sözleşmelerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Bülent Aksu başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı.

SORUNLARI VE ÖNERİLERİ DİNLENDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun görüşmesi sonrasında planlanan toplantıya, Bakan Yardımcısı Aksu’nun yanı sıra, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Türker Gürsoy, Hazine ve Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ahmet Genç, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken ve Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) üyeleri katıldı.

Toplantıda SAİK, yönetmelikle ilgili değerlendirmelerini yaparak, sigorta acentelerinin sorunlarını dile getirdi.

Sorunları ve görüş önerilerini dinleyen Bakan Yardımcısı Aksu, “Sigorta acentelerini mağdur edecek hiçbir işlemin içinde olmayız.” şeklinde konuştu. Toplantıda, gelecek hafta içerisinde çalışmaların yoğunlaştırılarak, kısa zamanda düzenlemelerin neticelendirilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıya sigorta sektörünün önemli aktörleri katıldı.

İlginizi Çekebilir