Dünya Lazanya Günü’nü bu tarifle kutlayın

 Dünya Lazanya Günü’nü bu tarifle kutlayın

Dünya Lazanya Günü kutlu olsun. İtalyan mutfağı denince şüphesiz ki akla ilk olarak lazanya geliyor. İşte İdil Yazar’dan Dünya Lazanya Günü’ne özel harika lazanya tarifi;

Malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

500 ml süt

Tuz

Karabiber

Kıymalı Sos Malzemeler:

1 yemek yemek kaşığı tereyağı

1,5 bardak mozzeralla peyniri

1/2 bardak parmesan peyniri

450 gram kıyma

1 adet soğan

1/2 paket lazanya

1,5 bardak su

1 bardak domates rendesi

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı şeker

Kekik

Paprika

Krımızı biber

Zeytinyağı

Yapılışı:

1. Tavada zeytinyağı ve tereyağını eritin, soğan ve sarımsağı içerisine alın yaklaşık 3-4 dakika kavurun.

2. Soğan ve sarımsağın hafif renk aldığını gördüğünüzde kıymayı ve birer çay kaşığı kadar kekik, paprika, kırmızı biber ve tuzu ilave edip kıymalar pişene kadar kavurmaya devam edin.

3. Pişen kıymalara rendelenmiş domates, şeker, bir adet defne yaprağı ve bir buçuk su bardağı suyu ekleyip karıştırın ve altını kısarak yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.

4. Lazanyayı hazırlayacağınız tepsinin en alt tabanına beşamel sos sürün ve üzerine lazanya yapraklarını dizin.

5. Üzerine kıyma harcını, beşamel sos, mozzarella peyniri ve parmesan peyniri ekleyin ve lazanya yapraklarını ekleyin.

6 Aynı işlemi malzeme bitene kadar tekrar edin. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra 170 derecede önceden ısıtılan fırında yaklaşık 35 dakika boyunca pişirin. Afiyet olsun.

 

Avatar

Gizem Tufan

gizem@sigortacigazetesi.com.tr

İlginizi Çekebilir