DASK “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışması başladı

 DASK “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışması başladı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) Türkiye’de deprem bilincini güçlendirmek ve Zorunlu Deprem Sigortası yaygınlığını artırmak amacıyla düzenlediği “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasının yedincisi için başvurular başladı. DASK Koordinatörü Erdal Turgut, “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor yarışmasıyla ülke genelinde sigortalılık bilinci ve oranının artırmayı, deprem güvenceli hayatın teşvik edilmesini amaçlıyoruz” dedi.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) Türkiye’de deprem bilincini güçlendirmek ve Zorunlu Deprem Sigortası yaygınlığını artırmak amacıyla düzenlediği “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasının yedincisi için başvurular başladı. 81 ilin AFAD İl Müdürlükleri’nin katılımına açık olarak düzenlenen yarışmaya başvurular 31 Aralık tarihine kadar devam ediyor. Yarışma kapsamında iller 31 Aralık 2022 tarihine kadar düzenledikleri yerel bilinçlendirme kampanyaları, poliçe adetlerindeki artış ve ulaşılan sigortalılık oranı olmak üzere üç farklı kritere göre değerlendirilecek.

Türkiye’de Zorunlu Deprem Sigortalılık oranını yüzde 100’e ulaştırmayı hedeflediklerini belirten DASK Koordinatörü Erdal Turgut, “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor yarışmasıyla ülke genelinde sigortalılık bilinci ve oranının artırmayı, deprem güvenceli hayatın teşvik edilmesini amaçlıyoruz. Geçtiğimiz yıl 24 il başvurmuş ve çok güzel çalışmalar gerçekleştirmişti. Yerelde yürüttüğümüz bu çalışmaların da katkısıyla bugün ülkemizde Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 10 milyonu aştı. Pek çok afet yaşadığımız bir dönemin ardından bu yıl daha fazla ilin katılımını bekliyoruz. AFAD’ların yürüteceği çalışmaları şimdiden heyecanla bekliyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir