Bir de böyle deneyin: Çikolatalı Nutellalı puding

Dünya Çikolatalı Puding Günü kutlu olsun. Pudinge kim hayır diyebilir? İşte dünyaca ünlü Bon Appetit mutfağında büyük beğeni toplayan çikolatalı Nutellalı puding tarifi: 

Malzemeler:

113 gr bitter veya sütlü çikolata

¼ bardak mısır nişastası

¼ bardak şeker

¼ bardak kakao

1 çay kaşığı tuz

3 su bardağı tam yağlı süt

1 çay kaşığı vanilya özü

1 su bardağı Nutella

½ fincan bütün çiğ fındık

2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

Deniz tuzu

Yapılışı:

1.Adım:

113 gr çikolatayı küçük parçalar şeklinde doğrayın. ¼ fincan mısır nişastası , ¼ bardak şeker, ¼ bardak kakao ve 1 çay kaşığı tuzu orta tencerede çırpın. 3 bardak süt ilave ederek yavaş yavaş çırpmaya devam edin.

puding tarifi

puding tarifi

2.Adım:

Puding köpürene kadar 7-10 dakika çırpma teli yardımıyla sürekli ve orta ateşte çırpın.

puding tarifi

3.Adım:

Ateşten alın. Doğranmış çikolatanın dörtte birini pürüzsüz olana kadar çırpın. Çikolata eriyene ve karışım pürüzsüz olana kadar, her bir ilaveden sonra çırpmaya devam ederek üç ilavede kalan çikolatayı ekleyin. Orta büyüklükte bir kaba 1 bardak nutella ve hazırladığınız pudingden yarım bardak ekleyin, pürüzsüz olana kadar karıştırın. Ardından kalan pudingi ekleyerek karıştırmaya devam edin. Üzerinde kabuk oluşmasını önlemek için kabın üzerini streç filmle örtün ve bastırın. Servis edilene kadar tamamen soğumaya bırakın.

puding tarifi

4.Adım:

½ fincan bütün çiğ fındığı ezin (küçük bir tencerenin altıyla deneyebilirsiniz). Bir tencereye 2 yemek kaşığı yağ ekleyin ve fındıkları 8-10 dakika orta ateşte kavurun. Soğumaya bırakın.

puding tarifi

5.Adım:

Pudingi sıcak servis yapıyorsanız, kaselere direkt koyun. Eğer puding soğutulmuşsa, büyük bir kaseye aktarın ve servis yapmadan önce pürüzsüz olana kadar çırpın. Fındık ve bir tutam deniz tuzu ile servise hazırlayın.

puding tarifi

Afiyet olsun.