Anadolu Sigorta ve Anadolu Hayat Emeklilik’e SAB’dan ziyaret

Anadolu Sigorta ve Anadolu Hayat Emeklilik’e SAB’dan ziyaret

SAB Yönetimi sigorta şirketleriyle acenteler adına gerçekleştirdikleri ziyaretlere kaldığı yerden devam ediyor. SAB’ın acentelerin görüş ve fikirlerini sigorta şirketlerinin yöneticileriyle paylaştığı bu ziyaretlerin en son durağı Anadolu Sigorta ve Anadolu Hayat Emeklilik oldu.

SAB, sigorta şirketleri ile gerçekleştirdiği ziyaretlerine devam ediyor. Birliğin son ziyareti Anadolu Sigorta ve Anadolu Hayat Emeklilik’e oldu. SAB Başkanı Reşit Çakas, Başkan Yardımcısı Kemal Yankuncu Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan ve Genel Müdür Yardımcısı Fatih Gören’i ziyaret ederek sektör üzerine fikir alışverişinde bulundu. Ziyaret, işbirliğinin ve görüş alışverişinin devamı kararlaştırılarak, dilek ve temennilerle sona erdi.

BES’TE ACENTENİN ROLÜ BÜYÜK

Bunun yanında SAB Başkanı Reşit Çakas, Başkan Yardımcısı Kemal Yankuncu ve Yönetim Kurulu Üyesi İslam Uzunboy; Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, Genel Müdür Yardımcısı Murat Atalay ve Acenteler Müdürü Akay Ertit’e bir ziyaret gerçekleştirdi. toplantıda Ertürk, gündemle ilgili görüşlerini dile getirdi. Tüm dünyanın yaklaşık 1,5 yıldır pandemiyle mücadele ettiğini ve sigorta sektöründen de büyük kayıplar olduğunu belirten Ertürk, tüm bu olumsuzluklara rağmen diğer sektörlere nazaran sigorta sektörünün 2020 yılının verimli geçtiğini ve bu yıl Bireysel Emeklilik Sistemi’nde oluşan yeni gelişmelerin özellikle 18 yaş altı vatandaşların da sisteme girişinin mayıs itibarıyla açıldığını belirtti.

BES’i tüm bireylere aktarmak ve özellikle 18 yaş altını sisteme dahil etmek için acentelerin en önemli çözüm ortakları olduğunu da belirten Ertürk, SAB ile acenteler arasında bir köprü oluşturulduğunu söyledi. SAB Başkanı Reşit Çakas da acentelerin sigortalıların BES’e dahil edilmesi ve katılımcıların emekli olana kadar çıkmamalarının sağlanması için onlara uygun planlar sunduklarını söyledi. COVID-19’un topluma tasarrufun önemini öğrettiğini ve üretimin %70’ine yakın bir kısmının acente tarafından yapılmasının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Çakas, teknolojik destek ve teşviklerin artırılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.