4 pratik cheesecake tarifi

 4 pratik cheesecake tarifi

Cheesecake hepimizin en gözde tatlılarından biri. İşte pişirmeye ya da fırına ihtiyacınız olmadan kolaylıkla yapabileceğiniz birbirinden lezzetli 4 farklı cheesecake tarifi:

 

Çilekli Cheesecake

kolay-cheesecake-tarif

Altı için:

200g Oreo

1/3 su bardağı (75g) eritilmiş tereyağı

Dolgusu için:

340g taze veya dondurulmuş çilek

2 su bardağı krem peynir

3/4 su bardağı (180ml) krema

1 çay kaşığı vanilya özü

167g pudra şekeri

10g Jelatin tozu

50ml Soğuk su

Üstü için:

4g jelatin + 20ml soğuk su

3 yemek kaşığı kakao

40ml su

70 gr şeker

50ml krema

1.  200 gr Oreo’yu mutfak robotunun içine atıp toz haline getirin. Eritilmiş tereyağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 20 cm kelepçeli kaba dökün ve karışımı bastırın. Buzdolabına koyun.

2. Küçük bir kapta 8 gr jelatin tozunu ve 400 ml suyu karıştırın. 10 dakika bekleyin.

3. Mutfak robotuna 340 g çilek ekleyin ve tamamen pürüzsüz olana kadar karıştırın.

4. Büyük bir kapta krem ​​peynir, vanilya özü ve pudra şekerini pürüzsüz olana kadar çırpın. Mutfak robotundan geçirdiğiniz çilekleri ekleyin ve karıştırın. Ayrı bir kapta 180 ml kremayı çırpın. Yavaş yavaş cheesecake karışımına ekleyin.

5. Hazırladığınız jelatini mikrodalgada 15 saniye eritin. Yavaş çözünmüş jelatine cheesecake karışımından birkaç yemek kaşığı ekleyin ve karıştırın. Cheesecake karışımına dökün ve birleşene kadar tekrar karıştırın.

6. Buzdolabından aldığınız kabınıza dökün ve 1 saat dondurucuya koyun.

7. Küçük bir kapta jelatin tozu ve suyu karıştırın. 10 dakika bekleyin. Küçük bir tencereye su, şeker ve kakao koyun. Pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tencereyi kısık ateşte, şeker eriyene kadar karıştırın. Krema ekleyin ve birleştirilip pürüzsüz olana kadar karıştırın. Ocaktan alıp jelatin ekleyin ve jelatin eriyene kadar karıştırın. Biraz soğumaya bırakın.

8. Cheesecake üzerine dökün. Gece boyunca buzdolabında bekletin.

 

Yabanmersinli Cheesecake

kolay-cheesecake-tarif

Altı için:

200g bisküvi

1/3 su bardağı + 1 çay kaşığı 80g eritilmiş tereyağı

Dolgusu için:

300g taze veya dondurulmuş yaban mersini

2 yemek kaşığı (25g) Şeker

2 su bardağı (450g) Krem peynir

2/3 su bardağı (160ml) krema

1 çay kaşığı vanilya özü

1 yemek kaşığı limon suyu

1 bardak (125g) ya da daha azı pudra şekeri

10g Jelatin tozu

50ml Soğuk su

Süsleme:

7g jelatin tozu + 35ml soğuk su

180g taze veya dondurulmuş yaban mersini

2 yemek kaşığı (25g) şeker

70ml su

1. 200 gr bisküviyi mutfak robotunun içine atıp toz haline getirin. Eritilmiş tereyağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 20 cm kelepçeli kaba dökün ve karışımı bastırın. Buzdolabına koyun.

2. Küçük bir tencerede 300 g yaban mersini, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 2 yemek kaşığı şekeri, şeker eriyene ve meyveler yumuşayana kadar ısıtın ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Soğumaya bırakın.

3. Küçük bir kapta jelatin tozu ve suyu karıştırın, 10 dakika bekleyin.

4. Büyük bir kapta krem ​​peynirini yumuşak ve pürüzsüz olana kadar çırpın, 160 ml krema, 1 çay kaşığı vanilya özü ekleyin çırpmaya devam edin. Soğutulmuş yabanmersini karışımını ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.

5. Hazırladığınız jelatini mikrodalgada 15 saniye eritin. Çözünmüş jelatine cheesecake karışımından birkaç yemek kaşığı ekleyin ve karıştırın. Cheesecake karışımına dökün ve birleşene kadar tekrar karıştırın.

6. Buzdolabından aldığınız kabınıza dökün ve 1 saat dondurucuya koyun.

7. Küçük bir kapta jelatin tozu ve suyu karıştırın, 10 dakika bekleyin. Küçük bir kaba 180g yaban mersini, su ve şeker koyun. Şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak orta-yüksek ateşte pişirin. Ateşten alın, jelatin ekleyin ve jelatin eriyene kadar karıştırın. Oda sıcaklığına soğumaya bırakın ve pastanın üzerine dökün. Gece boyunca buzdolabında bekletin.

 

Nutellalı Cheesecake

kolay-cheesecake-tarif

Kek kısmı için:

280 gram kakolu bisküvi

7 yemek kaşığı (100 g) eritişmiş tereyağı.

Sosu için:

2 fincan  (560 g) krem peynir ya da labne

2/3 fincan (85g) pudra şekeri

1½ fincan  (470g) Nutella

1 yemek kaşığı kakao tozu

1 çay kaşığı vanilya esansı

En üst katman için:

1/3 fincan kadar krema

2/3 fincan (200g)  Nutella

1. Mutfak robotunun içine bisküvileri atıp toz haline getirin. Eritilmiş tere yağını ekleyin ve tekrardan karıştırmaya devam edin. Bir kaba alıp bir kaşık yardımıyla bastırarak yayın. Sosunu hazırlarken kalıbı dolaba koyun.

2.Geniş bir karıştırma kabına krem peyniri ve pudra şekerini ve vanilya esansını koyup yumuşak bir kıvam alana kadar karıştırın.

3. Bu karışımı dolaptan çıkardığınız kabın üzerine dökün. 6 saat kadar ya da gece boyunca dolapta bırakın. İsterseniz dondurucuya koyabilirsiniz.

4. En üst kısmının yapılışı : Nutellayı geniş bir kabın içine koyun ve kenara alın. Küçük bir tencereye, kremayı koyun kaynamaya yakın ocaktan alın ve kenara aldığınız nutellanın üzerine dökün. 1-2 dakika boyunca Nutellanın yumuşaması için bekleyin.

5. Sonrasında biraz karıştırın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve son olarak cheesecakenin üzerine dökün.

Servis etmeden önce 2 saat boyunca buzluğa atın.

 

Mochalı Cheesecake

kolay-cheesecake-tarif

Tabanı için:

170 g Bisküvi

6 yemek kaşığı (90g) eritilmiş tereyağı

1 yemek kaşığı Kakao

Dolgu için:

500g Krem peynir

2/3 su bardağı (160ml) soğuk krema

2/3 su bardağı (80g) Pudra şekeri

150g Sütlü çikolata

1-2 çay kaşığı Hazır kahve

9g jelatin + 45ml su

1 çay kaşığı vanilya özü

Çikolatalı kahve ganajı için:

1 çay kaşığı hazır kahve

1/2 su bardağı (120ml) krema

100g Bitter çikolata

1. Mutfak robotunun içine bisküvileri ve kakaoyu atıp toz haline getirin. Eritilmiş tere yağını ekleyin ve tekrardan karıştırmaya devam edin. Bir kaba alıp bir kaşık yardımıyla bastırarak yayın. Sosunu hazırlarken kalıbı dolaba koyun.

2. Küçük bir kapta 8 gr jelatin tozunu ve 400 ml suyu karıştırın. 10 dakika bekleyin.

3. Sütlü çikolatayı doğrayın ve ısıya dayanıklı bir kaba koyun, hazır kahve ekleyin ben mari yöntemiyle eritin. Ateşten alın ve biraz soğumasını bekleyin.

4. Büyük bir kapta krem ​​peyniri, pudra şekeri ve vanilya özünü pürüzsüz olana kadar çırpın, hazırladığınız eritilmiş çikolatayı ekleyin, krema ekleyin ve çırpın.

5. Hazırladığınız jelatini mikrodalgada 15 saniye eritin. Çözünmüş jelatine cheesecake karışımından birkaç yemek kaşığı ekleyin ve karıştırın. Cheesecake karışımına dökün ve birleşene kadar tekrar karıştırın ve buzdolabında dondurun.

6. Çikolatalı kahve ganajını yapın: Çikolatayı doğrayın, büyük bir kaba koyun. Kremayı ve kahveyi küçük bir tencereye koyun ve düşük-orta ateşte ısıtın, kahveyi çözün ve kaynamaya bırakın, Çikolatanın üzerine dökün 1-2 dakika bekletin. Pürüzsüz olana kadar karıştırın. Cheesecake üzerine dökün. En az 6 saat buzdolabında bekletin

 

 

İlginizi Çekebilir