Susamla açılan büyülü kapı: The Book of Tahini

Susamla açılan büyülü kapı: The Book of Tahini

5 bin yıllık bilinen geçmişiyle tahin, coğrafyamızda filizlenen en büyük değerlerden biri. Ketebe Yayınları etiketiyle okurla buluşan The Book of Tahini’nin tanıtım toplantısı Fişekhane’de gerçekleştirildi.

Ketebe Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan The Book of Tahini için Fişekhane’de bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Tahinin 5 bin yıllık tarihi ve gerçekleştirilen çalışma hakkında yapılan tanıtım toplantısı renkli görüntülere sahne oldu. Yazar Hüseyin Çelik, Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri ve Ketebe Yayınları Şef Editörü Hande Yıldırım Önsöz’ün kitap hakkında yaptıkları değerlendirmelerin ardından, The Levant Tahinier’de bir lezzet deneyimi gerçekleştirildi.

SUSAMLA AÇILAN BÜYÜLÜ KAPI: TAHİN KİTABI

Tanıtım toplantısında tahinin serüvenini anlatan yazar Hüseyin Çelik, “Tahinin tarihsel, kültürel ve gastronomik önemini derinlemesine inceleyen ve kapsamlı tarifler sunan bir kitap hazırladık. Uzun bir araştırma ve titiz bir çalışma sonucunda hazırladığımız “Tahin Kitabı – Susamla Açılan Büyülü Kapı” adlı kitabımız da yayınlandı. Tahinin ham maddesi olan susamın yetişmesi için en verimli topraklar “Levant Bölgesi” diye tabir ettiğimiz doğu Akdeniz topraklarıdır. Levant Bölgesi içerisinde bulunan tüm ülkeler arasında dünyanın en büyük tahin üreticisi olmayı başardık. Bunun da kitabımıza ayrı bir değer kattığını düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

‘DÜNYANIN İLK TAHİN BUTİĞİNİ AÇTIK’

Çelik, “The Levant, Tahiner” tahin butiğimiz dünyada ilk olma özelliği taşıyor. 14 ülkeden farklı türde susamları misafirlerimizin önünde tahine dönüştürerek bir lezzet deneyimi sunuyoruz. Biz tahine dokunuyoruz. Gayemiz bu. Bu işletmemiz ticari amaçlardan çok uzak. Tek bir amacımız var o da tahinle alakalı farkındalık oluşturmak ve en güzel hâlini deneyimlenebilmesini sağlamak” dedi.

Yorum yazın