Astro günlük 3 Ağustos 2026
Haftanın en önemli gökyüzü olayı bugün gerçekleşiyor. Kiron, Boğa burcunun 0° derecesinde geri hareketine başlıyor. Astrolojide sıfır derece, her şeyin başladığı noktadır. Deneyimin henüz şekillendirmediği, en saf hâliyle duran bir eşik… Kiron’un tam bu derecede geri dönmesi ise önümüzdeki ayların yönünü gösteriyor: Bazı yollar, en başa dönmeden tamamlanmıyor.
Boğa, yalnızca maddi güvenliği anlatmaz; insanın kendine yaslanabildiği o görünmez zemini de temsil eder. Fakat çoğu zaman bu zemini dışarıda kurmaya çalışırız. Daha çok kazanırsak, daha çok sevilirsek, daha çok onay alırsak sonunda güvende hissedeceğimizi düşünürüz. Ne var ki dışarıdaki hiçbir sağlamlık, içerideki çatlağı tek başına onaramaz.
İnsan, kendisi hakkında anlattığı hikâyelere şaşırtıcı derecede sadıktır. Bir zamanlar yaşadığı bir hayal kırıklığını karakteri sanabilir. Yıllar önce duyduğu bir sözü, değişmez bir gerçeğe dönüştürebilir. En ilginci de şudur: Zaman geçtikçe hatıranın kendisi silikleşir ama ondan çıkardığımız hüküm yerinde kalır. Böylece yara kapanır, fakat onun öğrettiği korku yaşamaya devam eder. Kiron’un geri hareketi tam da bu hükümlerin izini sürüyor. Bizi geçmişe döndürmek için değil, geçmişten bugüne kadar taşıdığımız yükü göstermek için… Çünkü insanı en çok yoran şey bazen yaşadıkları değildir; yaşadıklarından sonra kendisi hakkında verdiği kararlardır.
12 Ağustos’taki Aslan Güneş Tutulması yaklaşırken gökyüzü yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Ama belli ki önce eski satırların yeniden okunması gerekiyor. Bazı cümleler ancak ikinci kez okunduğunda gerçek anlamını ele verir.
