Astro günlük 22 Ağustos 2023

 Astro günlük 22 Ağustos 2023

Ay, Akrep burcunda ilerlerken, Merkür’ün hızı gittikçe yavaşlıyor. Güneş ise Aslan burcunun son derecesinde. Zorlayıcı gökyüzü olayları altında düşüncelerimizi dizginlemek oldukça zorlaşacak. Bu zorlanmaya ve aksiliklere teslim olmak yerine içsel rehberliğimizle yeniden bağlantı kurup, duygularımıza daha fazla güvenmeliyiz. Bu şekilde her zaman ruhumuza ait olan özgürlüğü tekrar kazanabiliriz. Bu da düşüncelerimizi SEÇME ÖZGÜRLÜĞÜ ile başlar.

Bazen deneyimlemeyi tercih etmeyeceğimiz durumlara o kadar çok odaklanırız ki, doğrudan onlara uyum sağlarız. “Yalnızım, çok yalnızım. Bir partner istiyorum. Yalnızım.” Doğruyu söylüyor olsak bile, yalnız kalmaya odaklanmamız, arzulanan partnere sahip olmanın lezzetli gerçekliğinden bizi daha fazla meşgul eder. Ve hayalimizdeki partnerin titreşimine uyumlanamayız. Bunun yerine, kendimizi yalnız olma durumuna o kadar ayarlarız ki, böylece onu daha da pekiştirmekten başka bir şey yapmış olmayız. Düşündüklerimizi biraz değiştirerek, titreşimimizi değiştirebiliriz. “Mükemmel partnerimi dört gözle bekliyorum. Tüm sevgimi paylaşmayı dört gözle bekliyorum. Birlikte yapacağımız şeylerin tadını çıkarmak için sabırsızlanıyorum. Aşk hissini seviyorum.” Bu veya daha farklı odaklar ile uyumlanmaya başladıktan sonra neyin ortaya çıktığını deneyimleyin.

“Agresif ve bencil insanlardan hoşlanmıyorum! Onları hayatımda istemiyorum!” diyebiliriz. Bilin bakalım ne oldu? Öfkeli titreşimimizle daha fazlasını kendimize doğru çektik. Ya da oldukça doğru ve sakin bir şekilde, “Düşünceli ve saygılı insanları severim. Onlarla bağ kurmak çok keyifli” diyebiliriz. Bugün tanıştığımız veya tanıdığımız harika insanları düşünürken ve onlara uyum sağlarken bile nazik insanları çekmeye başlarız.

Güneş, Merkür ve Venüs Başak’ta iken hayatı suçlamaya daha fazla eğilim gösterebiliriz. Verdiğim örneklerde ilk düşünce tercihimiz eksiklik, şikayet ve mutsuzluk titreşimi yayarken, ikinci düşünce tercihi tutkulu ve neşeli hissettirir. Hangisinin hayatımızda çoğalmasını istiyoruz? Eğer bilinçli bir şekilde düşüncelerimizi seçmeyi öğrenmez isek Merkür retrosunda çok fazla hayal kırıklığına uğrayıp zorlanabiliriz. Hayatımızda farklı konularda hiç özgürlüğümüz olmadığını düşünebiliriz. Ebeveynlerimiz, okulumuz, maddi durumumuz, işimiz vs. Peki zaten özgürlüğümüz olan bir alanda bu özgürlüğü kullanmayı, tadını çıkarmayı biliyor muyuz? Ya da seçiminde özgür olduğumuz düşüncelerimizle, özgür olmadığımızı sandığımız alanları ne kadar değiştirebiliriz?

Sevgiyle kalın.

Cansın Adalı

İlginizi Çekebilir